İHH’dan Tanzanya’da toplu açılış

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Tanzanya’nın farklı bölgelerinde yapımını üstlendiği kalıcı projelerin toplu açılışı gerçekleştirildi.

İHH’dan Tanzanya’da toplu açılış

İHH’dan Tanzanya’da toplu açılış

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Tanzanya’nın farklı bölgelerinde yapımını üstlendiği kalıcı projelerin toplu açılışı gerçekleştirildi. Program çerçevesinde yapımları tamamlanan 1 okul, 3 cami, 1 sağlık kliniği ve 1 medresenin açılışı yapıldı. İHH ekipleri ayrıca Tanzanya’nın Shinyanga bölgesinde bulunan Albino kampını ziyaret ederek gözlemde bulundu. Albino kampının ihtiyaçları için gerekli çalışmalara hemen başlanıldı ilk etapta 4 tane güneş paneli alınarak kampın elektrik problemi çözüldü.

İHH İnsani Yardım Vakfı bir yandan savaş, doğal afet ve açlık ile mücadele eden bölgelerde acil yardım çalışmaları gerçekleştirirken diğer yandan da kalıcı projeler üretmeye devam ediyor. İHH ekipleri son olarak Tanzanya’da 2013 yılı içerisinde yapımını gerçekleştirdiği kalıcı projelerin açılışını yaptı.

Tanzanya’ya giden İHH ekipleri Zanzibar adası, Daresselam ve Morogoro bölgelerinde yapılan 1 okul, 3 cami, 1 sağlık ocağı ve 1 medresenin açılışını gerçekleştirerek kullanıma açtı. Daresselam’da açılışı yapılan Hz Osman Camii’nin açılışına ise Tanzanya Büyükelçisi Sayın Ali Davutoğlu da katıldı.

Tanzanya’daki açılışlara katılan İHH Afrika Koordinatörü Serhat Orakçı İHH’nın 2007 yılından beri Tanzanya’da kalıcı projeler gerçekleştirdiğini ifade ederken şunları söyledi: ‘İHH olarak 2007 yılından bu yana yerel halkın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda Tanzanya genelinde insani yardım çalışmaları ve kalıcı projeler yapıyoruz. Okular, camiler, sağlık klinikleri, medreseler ve su kuyuları açarken yetimlerle alakalı olarak da çalışmalar yürütüyoruz. Son olarak ta Tanzanya’nın farklı bölgelerinde yapımını üstlendiğimiz kalıcı eserlerin açılışını gerçekleştirdik. Bu eserler bölge halkının eğitim sağlık ve dini ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalar oldu. Bu çalışmaları gerçekleştirirken başka ihtiyaçları da belirliyoruz. Bu eserleri açılışını yaparken yeni projeleri de belirleyip çalışmalara hemen başladık.’ 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Daresselam’da yapımını gerçekleştirdiği Hz Osman Camii’nin açılışına katılarak caminin açılışını bizzat yapan Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu ise konuşmasında: ‘İHH Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi. İHH çeşitli ülkelerde çok önemli projeleri başarıyla hayata geçiriyor. Tanzanya’daki çalışmalarını da ilgi ile takip ediyorum. Bu çalışmalar bölge halkının ihtiyaçlarını gidermeye yönelik olmakla birlikte Türkiye ve Tanzanya halkları arasında hayır ve kardeşlik köprüsü de oluşturuyor.’ dedi.

Tanzanya’daki toplu açılışların ardından Shinyanga bölgesindeki Albino kamplarını ziyaret eden İHH ekipleri kampta incelemelerde bulundu. Kampın acil ihtiyaçlarını belirleyen İHH ekipleri hemen çalışmalara başladı. İlk etapta kamp için 4 tane güneş paneli alınarak kampın elektrik sıkıntısı giderildi. Çocuklar için oyuncak ve giysiler alınarak dağıtıldı. Kampın yeni yatakhanesinin inşaatı, yemekhane ve tuvaletlerinin restorasyonu ve kamp içerisinde oyun alanı için ise çalışmalar sürüyor.   

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2014, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209