İHH’dan sınırdaki mültecilere günde iki öğün yemek

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’deki zulüm ve katliamlardan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik yardım çalışmalarını Hatay, Kilis ve Mardin’de çeşitlendirerek sürdürüyor.

İHH’dan sınırdaki mültecilere günde iki öğün yemek

 İHH’nın Hatay, Kilis ve Mardin’deki kriz merkezleri tarafından koordine edilen çalışmalar çeşitli alanlarda genişleyerek devam ediyor.

Hatay’da devam eden gıda ve yaşam malzemeleri dağıtımlarının yanı sıra kurulan yaralı tedavi merkezlerine ve yaralılara destek veren gönüllü eczanelere ilaç yardımları ile Hatay’daki hastanelerde tedavisi yapılan Suriyeli yaralılar ve hastaların bakımlarına destekler sürüyor.

Kilis’te de mültecilere yönelik rutin gıda paketi yardımlarına ek olarak Öncüpınar Sınır Kapısında bulunan İHH Aşevi Tırı her gün 4500 kişiye iki öğün yemek dağıtıyor.

Suriye’deki insanlık dramı artarak devam ederken Türkiye-Suriye sınırında da binlerce insan yardım bekliyor. İHH ekipleri; sınır bölgelerinde Türkiye’ye geçmek için bekleyen ve başta gıda temini olmak üzere pek çok sorun yaşayan Suriyelilere de yardımda bulunuyor.

 İHH ayrıca, Mardin; Nusaybin ve Kızıltepe’deki mülteci ailelere yönelik kapsamlı yardım çalışmalarına başlıyor

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209