İHH’dan Ebola’nın vurduğu ülkelere acil yardım

İHH, Ebolanın vurduğu Sierra Leone, Gine ve Liberya’da yaklaşık 2 bin kişiye gıda malzemesi ile temizlik ve dezenfektan maddeleri dağıttı.

İHH’dan Ebola’nın vurduğu ülkelere acil yardım
 Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Gine’ninMeliandou köyünde iki yaşındaki bir erkek çocuğunun ölümüyle başlayan Ebola krizinde ölü sayısı 5.000’i aştı. Hastalık şu anda Liberya, Gine ve Sierra Leone’de devam ediyor. Mali, Nijerya gibi ülkelerdebirkaç vaka tespit edilse de bu ülkelerde şu anda tehlike bulunmuyor.

Liberya, 4 bin 665 vaka ve 2 bin 705 ölüm ile salgından en fazla etkilenen ülke. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, Ebola salgınında ölümlerin büyük çoğunluğu Batı Afrika ülkeleri Gine, Sierra Leone ve Liberya'da görüldü.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Yardımcısı Bruce Aylward, Ebola salgınında vaka sayısının 13 bin 703'e ulaştığı bilgisini verdi.

İHH FAALİYETLERİ

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Batı Afrika’da 5.000’den fazla insanın ölümüne sebep olan bu hastalığa biraz da olsa çare olabilmek amacıyla Sierra Leone, Gine ve Liberya’da bazı projeler gerçekleştirdi.

Bu projeler kapsamında Sierra Leone’nin başkenti Freetown, Gine’nin başkenti Konakri (Conakri) ve Liberya’nın başkenti Monrovia’dayaşayan toplam 300 aileyeyaklaşık 2 bin kişilik pirinç, yağ, temiz sudan oluşan acil gıda malzemeleri dağıtıldı. Yaşanan gelişmeler nedeniyle ekonominin sağlıklı işlemediği ülkede insanlar hastalıkla birlikte açlık tehlikesiyle de karşı karşıya kalmaktalar.

Bununla birlikte bulaşıcı Ebola hastalığının yayılmasını engellemek amacıyla kloril, kullanma aparatı, deterjan, maske, jel, sıvı sabun, yıkama setinden oluşan çeşitli hijyen ve dezenfektan malzemelerinin dağıtımı da gerçekleştirildi.

Virüs, ilk olarak 1976 yılında Sudan ve Kongo'daki salgınlarda tespit edildi ve adını Kongo'daki bir nehirden aldı. Virüsün doğal kaynağının Afrika'daki meyve yarasaları olduğu düşünülüyor.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 03:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209