İHH ve AID ekipleri Kürt mültecilerinin yanında

İHH ve Uluslararası Doktorlar Birliği Kobani'den Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine kaçan mültecilere hem sıcak yemek dağıtımı yapıyor hem de sağlık hizmeti veriyor.

İHH ve AID ekipleri Kürt mültecilerinin yanında
 Suriye’de olaylar 4 yıldır devam ediyor. Birçok bölgede insanlar evlerini terk edip daha güvenli bölgelere veya komşu ülkelere sığınmaya devam ediyor. Olaylar şu sıralarda ise Kobani bölgesine sıçramış durumda. Bölgede yaşayan yaklaşık 300 bin insan çatışmalardan etkileniyor. Büyük bir çoğunluk ise evlerini terk edip Türkiye’ye sığındı.

Resmi rakamlara göre Türkiye’ye kaçan sayı bu sayı 200 bine yaklaşmak üzere bölgede İHH ekipleride acil yardım çalışmalarına ilk günden itibaren başladı.

Kobani'den gelenlere yardım elini uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, 5 günde yaklaşık 30 bin kişiye sıcak yemek dağıttı. Konuyla ilgili açıklama yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla, "Şu anda 2 adet mobil aşevinin Suruç merkez ve YİBO'da sıcak yemek dağıttığını, bir adet de mobil hastanenin hizmet verdiği"ni bildirdi.

AID’DEN SAĞLIK TARAMASI

İHH’nın kardeş kuruluşu Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) 7 doktor 4 sağlık personeliyle bölgede sağlık taramasına başladı. AID ekiplerinin beraberlerinde götürdükleri ilaçlar ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İHH mobil hastanesi gün içinde Suruç merkezinde konuşlandırıp burada sağlık hizmeti vermeye devam ederken toplu konakladıkları alanlarda da gezici sağlık hizmeti veriyor

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 01:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209