İHH, tüm Ramazan boyunca Vanlıların yanındaydı

Kumanya paketleri, yetim ve yoksul çocuklara anneleri birlikte bayramlık elbiseler, nakdi bağışlar ve yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

İHH, tüm Ramazan boyunca Vanlıların yanındaydı

 İHH İnsani Yardım Vakfı Van’da Ramazan ayı boyunca yardımlara devam etti. Bayram boyunca da çalışmalarını sürdüren İHH ekipleri depremin yaralarını sarmayı sürdürüyor.

 

Bölgede çalışmalarını sürdüren İHH ekipleri; Van ve Erciş’te 1182’si yetim, toplam 1210 çocuğa anneleri ile birlikte bayramlık elbise giyindirdi ve yetimleri eğlenceli Ramazan paketleriyle sevindirdi.

Erciş’te 401, Van Merkez’de 781 yetim çocuğa bayramlık hediye edildi. İHH Bağışçılarından gelen zekât ve fıtır sadakaları ile yetim ailelerine de nakdi yardımlarda bulunuldu. Ayrıca bütün yetim evlerine Ramazan gıda kumanyası bırakıldı.

Evlerinde buzdolabı bulunmayan 20 yetim ailesine bir hayırsever katkısı ile beyaz eşya yardımında bulunuldu.

 Ayrıca İHH tarafından depremzede 100 yetim ailesinin her birinin banka hesaplarına bayram harcamalarında kullanabilmeleri için 80’er TL nakdi yardımda bulunuldu.

 

2 büyük depremin yaşandığı Van’da İHH, barınma ihtiyaçlarına yönelik yerleşim merkezi kuruldu. Ayrıca sağlık sorunlarına yönelik İHH mobil sağlık sistemi ve ekibi ile tüm konteyner kentlerde sağlık hizmeti veriyor.

 Bu arada deprem yetimlerinin tamamı İHH yetim sponsorluk sistemine dahil edildi ve aylık olarak ihtiyaçları karşılanmaya başlandı.

 

Eğitimlerine devam eden 10000 öğrenci hediye paketleri ile sevindirdi ve diğer sosyal yardımlar yapıldı.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209