İHH Pakistan’da Bir Okul Daha Açtı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Pakistan’ın başkenti İslamabad’a 70 kilometre uzaklıkta bulunan Haripur eğitim kampüsü içinde 750 yetim öğrencinin eğitim görmesi için yapılan Mehmet Akif Ersoy Okulu’nun açılışını yaptı.

İHH Pakistan’da Bir Okul Daha Açtı
 İHH ve Khubaib Vakfı’nın işbirliğiyle yapılan okul toplamda 218.212,54 Euro’ya mal oldu. Yapılan planlama kapsamında bir bloktan 750 öğrenci faydalanacak.

İHH Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Bilgin, Sayid Demir, Türkiye’nin çeşitli illerinin ve ilçelerinin Milli Eğitim Müdürleri ve Eğitim Bir Sendikası’nın bazı temsilcileri,  Khubaib Vakfı’nın yetkilileri, Khyber Pakhtunkhwa  Eyaleti Valisi Sardar Mehtab Abbasi ve  bölgeden çok sayıda siyasetçinin katıldığı açılışa aynı zamanda çok sayıda yetim öğrenci de katıldı.

Açılışta konuşan Vali Abbasi yapılan çalışmalardan dolayı kurumlara teşekkür ederek Türkiye ile dostlarının devam edeceğini ve her türlü desteği vereceğini ifade ederek kuruma aynı zamanda para bağışı yaptı. Haripur’da ayrıca Darul Erkam ve Bursa Emir Buhari Yetimhaneleri de ziyaret edilerek yetim çocuklara hediyeleri ve verildi. İlgili alanda ayrıca Bahattin Yıldız Yemekhanesi ve Mescidi de ziyaret edilerek, geceyi ekip ilgili yetimhanede çocuklarla birlikte geçirdi. Okul açılışı yapıldıktan sonra ziyaretçiler adına okul bahçesine fidan dikimi de gerçekleştirildi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Yusuf Bilgin ise yaptığı açıklamada vakfın sadece Pakistan’da değil, Somali’de, Afganistan’da ve farklı ülkelerde 30 yetimhanesinin bulunduğunu ve öğrencilere yatılı eğitim olanağı sunduklarını belirtti. Dünya üzerinde yetim sayısının 55 bini geçtiğini ifade eden Bilgin, çok daha fazla çalışarak yetim sayısını arttıracaklarını ifade etti.

Okulun bilgisayar, fizik, kimya ve biyoloji laboratuarları ise TİKA tarafından desteklendi.

Haripur bölgesinin nüfusu 8 milyon olup bunların %12'i şehirde, geri kalan %88'i ise kırsal kesimde yaşamakta. Bu bölge halkı genel olarak yoksullukla mücadele etmekte ve bundan dolayı daha iyi eğitim olanağından yoksundurlar. Bölgede endüstriyel yatırımların olmamasından sebep halkın çoğunluğu tarım ile meşguldür. Bu koşullardan dolayı insanlar daha iyi kazanç elde edebilmek için Pakistan'ın başka bölgelerine göç etmek zorunda kalmışlar.

Gelişmekte olan bir ülke olan Pakistan'da eğitimin pahalı olması hal-i hazırda yoksul olan halkı daha fazla zorlamakta. İHH ile Khubaib Vakfı birlikte yaptıkları çalışmalarda yetimlerin ve bölgenin refahı için çaba göstermektedir.

Ayrıca aynı yerleşke içerisinde mevcut yetimhanelerin yanına yapılacak üçüncü bir yetimhanenin temel atma töreni yapıldı. Yeni yetimhaneyle birlikte daha fazla yetim çocuk eğitim imkanına sahip olacak.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2015, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209