İftira haber hakkında açıklama!

İftira haber hakkında açıklama!

İftira haber hakkında açıklama!
 1 Ocak 2014 tarihinde ilk olarak Radikal Gazetesi ve Today’s Zaman Gazetesi’nin internet sitesinde “Hatay’da İHH’nın silah dolu tırı yakalandı.” Haberi yayınlanmış, bu iki sitenin ardından pek çok haber sitesi ve sosyal medyaya haber servis edilmiştir.

Haberin yayınlanmasından itibaren ilk olarak, Av. Uğur YILDIRIM ve İHH tarafından hazırlanan bildiri Zaman, Bugün, İnternetajans, F5Haber, Rizenin Sesi, SansürsüzHaber, GAzeteKritik, NTV, Ulusal Kanal, Kadınhaberleri, İnternethaber, Muhalif Gazete, Onedio, Sözcü, OdaTv, GençTime, Medya365, EgedenSöz, Cumhuriyet, TahaHaber, HaberAtrıBir,NuHaber, GazeteVatan, Evrensel, Sol, Hürriyet ve SendikaOrg isimli gazete ve internet sitelerine gönderilmiştir.

2 Ocak 2014 tarihinde de anılan haberle ilgili olarak Aydınlık, Hürriyet, Milliyet, Sözcü, Evrensel, Radikal, Today’s Zaman ve Vatan Gazeteleri ile OdaTv’ye ihtarname gönderilmiştir. Ayrıca Radikal ve Hürriyet Gazeteleri hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.

Devam eden süreçte ihtarnamelerin yayımlanmaması durumunda veyahut yayımlansa dahi tazminat davaları açma hakkımız saklı olup gerek görülen ve medyada bilinçli bir çarpıtma yapan yayın organları hakkında tazminat davaları açılacaktır.

Yine devam eden çarpıtılan haberlerle ilgili ve bu haberlerden yola çıkarak gerek basında gerekse sosyal medyada hakaret, iftira ve karalamalarla dolu paylaşımda bulunan kişi ve kurumlar takip edilmekle en kısa zamanda haklarında suç duyurusunda bulunulacaktır.

bilgilerinize sunulur…


Av. Uğur YILDIRIM

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209