Hayal etti, başarıyı yakaladı

Antalya Kepez Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye’de ilk açılan fen ve sosyal bilimler programlı proje okulu

Hayal etti, başarıyı yakaladı
 Antalya Kepez Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye’de ilk açılan fen ve sosyal bilimler programlı proje okulu. Mayıs 2016’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılması planlanan ilk 7 okul içerisinde yer aldı, takip eden yıl da eğitime başladı. Ancak bu okulun diğer proje okullarından farklı olarak özel bir hikayesi var. Okul müdürü Yılmaz Güney’in, “İmam Hatip Fen Lisesi” adı altında bir proje yazarak, önce kamuoyuna sonra da Milli Eğitim camiasına kabullendirmesiyle başlayan süreç, okulun resmi olarak fen ve sosyal bilimler programlı proje okulu statüsüne kavuşmasıyla son bulmuş.

 Yılmaz Güney’in imam hatip fen lisesi kurulması hayali, 2015 yılında okula müdür olarak atandığında başlıyor. TEOG’dan 450 ve üzeri puan alan öğrencileri okullarına kazandırmak isteyen Güney, okulu yaptıran derneğin başındaki Mustafa Ece’yle birlikte sınavdan tam puan alan öğrencileri şehir şehir gezerek ziyaret ediyor. 12 günde 4 bin 444 kilometre yol kateden iki arkadaş, gittikleri şehirlerde hem okullarına öğrenci toplarken hem de ciddi bir kamuoyu oluşturuyorlar.

Olmayan liseye kitapçık bastırdılar

 

Yaptıkları ziyaretler sonrasında, fen bilimlerinin de okutulduğu bir imam hatip lisesi talebinin olduğunu gören Yılmaz Güney, “Biz fen lisesi ayarında bir imam hatip okulu açalım istiyorduk. Adına İmam Hatip Fen Lisesi dedik. Bu yönde bir proje hazırladık” diyor. Yılmaz Güney ve arkadaşları projeyi hazırlamakla kalmayıp, bunu bir broşür olarak bastırmışlar. Broşürü hem elden dağıtırken hem de sosyal medyada paylaştıklarında yaşadıkları olaylar ise fıkralara konu olacak cinsten. Yılmaz Güney, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek broşürü yetkililere verdiklerinde, “Allah devletimizden razı olsun ne güzel okullar açıyor” cevabıyla karşılaştıklarını anlatıyor ve ekliyor: “Biz de devlet henüz açmadı, açılmasını arzu ediyoruz dedik. O zaman bizi bu sansasyonel işlerle uğraştırmayın cevabını aldık. Bir de uyarı yaptılar. Broşürü sakın dağıtmayın.”

Sosyal medyadan Bakan’a teşekkür

 Broşürü sosyal medyadan paylaştıklarında ise aynı akşam 6 binin üzerinde paylaşım gerçekleşmiş. Bunlar arasında en ilginci, dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya teşekkür eden bir vatandaşın tweeti olmuş: “Antalya’da 2016-2017 öğretim döneminde imam hatip fen lisesi açan sayın bakanımız Nabi Avcı’ya teşekkür ederiz.” İlk başta kendi tabiriyle arkadaşlarının bile inanmadığı ve hayalcilikle suçladığı Yılmaz Güney ve arkadaşları, süreç içinde bu fikri kabullendirmiş. İmam hatip fen ve sosyal bilimler proje okullarının literatüre girmesine vesile olan Yılmaz Güney’i, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da arayarak çabalarından dolayı tebrik etmiş.


 Proje okulunda bol projeli bir yıl

Kepez Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin şu anda 260 öğrencisi var. Kurulmasından itibaren geçen bir yıl içinde de proje okulu olması dolayısıyla adına layık işler yapmışlar. Okul müdürü Yılmaz Güney, bir yıl içinde hedeflerinin çoğunu gerçekleştirdiklerini söylüyor. Lisenin öğrencileri, Çin’de 2 bin kişinin katıldığı uluslararası robot yarışması, Robot Challenge 2017’de birincilik ve ikincilik kazanmış. Fare balıklarının Akdeniz’i çölleştirmesi ile ilgili yaptıkları projede öğrenciler, dalış dersi alarak denizin dibini incelemişler. Kültürel alanlara da ağırlık verilen okulun, öğrencilerden oluşan bir orkestrası var. Etkin bir kitap okuma programının uygulandığı okulda öğrencilerin her akşam bir saat kitap okuma zorunluluğu bulunuyor. Yeni başlayan, “Kitaphane” projesinde de her öğrenci ve öğretmen okula kendi okuyacağı 4 kitabı alarak getiriyor. Yıl sonunda 10 bin kitaplık bir kütüphane oluşturulması hedefleniyor.


 







SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2017, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209