Hamit Kunt, “Yardımlaşma Duygusunu Sıfırlamak İstediler”

Eyüp’te Kurulu bulunan Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Vakfı(GİMEV) her ay düzenlediği mutat kahvaltılardan birini daha yaptı. Kahvaltının bu ayki konuğu Sivil Toplum Uzmanı Hamit Kunt oldu.

Hamit Kunt, “Yardımlaşma Duygusunu Sıfırlamak İstediler”
 Uzun yıllar Deniz Feneri Ege Temsilciliği yapan ve hala aynı derneğin Ankara Koordinatörlüğü görevinde bulunan Hamit Kunt, hemşerileri ile yaptığı sohbette Deniz Feneri Derneği özelinde yaptığı çalışmaları ve sivil toplum deneyimlerini aktardı.

Hamit Kunt, Deniz Feneri kısa sürede çok büyük bir gelişim sağlayarak bütün dikkatleri üzerinde topladı. Yaptığı bu çalışmalar sonucu bugün ülkemiz yardım yapan ülkeler arasında ilk üçe girmişse bunda deniz fenerinin payı büyüktür. Diğer ülkelerin sivil inisiyatiflerle değil de devlet desteği olduğu düşünülürse yapılan yardımların ne kadar büyük bir iş yapıldığı ortaya çıkar. 28 Şubat sürecinde her kurumumuza olduğu gibi bizim de üzerimize de geldiler. Ancak bizim kurduğumuz kurumsal sistem sayesinde bizi denetlemeye gelen tüm denetçiler “siz devletten daha iyi çalışıyorsunuz” dediler.

Kunt devamla “Türkiye’de bir şey bulunamayınca Almanya devlet istihbaratının da yardımıyla orada bulunan Deniz Feneri vasıtasıyla bizi de vurmak istediler.  Bununla sadece bizi değil Ak Parti hükümetini de vurmak istediler. Yapılan yardımları Ak Partiye ve şimdiki cumhurbaşkanımıza yapılmış gibi göstermeye çalıştılar. Ancak hem bizi mahkûm edemediler hem de siyasi sonuç çıkaramadılar ama yardımlaşma duygusunu sıfırlamak istediler ve bunda da kısmen başarılı oldular” dedi.

Sivil Toplum Uzmanı Kunt, “bütün dünyanın kabul ettiği ve bir dönemin Dünya Bankası Temsilcisi Kemal Derviş’in “bu ülke 2004 yılında yardım alırken 2005 yılında yardım eden ülke haline gelmiştir” diye bu gelişmeyi ifade etmek zorunda kalmıştır. 2005-2007 Capital Dergisince yapılan anketlerde “yardım” deyince aklınıza ne gelir deyince “Deniz Feneri” gelir dendiği için 2008 yılından itibaren anketlerden bu bölüm kaldırılmıştır” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Maraş yaptığı konuşma için Hamit Kunt’a katıldığı için de davetlilere teşekkür ederek bir sonraki aya daha fazla katılım beklediklerini söyleyerek toplantıyı sonlandırdı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2015, 01:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209