HAK-İŞ SENDİKASI İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI GAZETECİLER GÜNÜNÜ BİR YEMEKLE KUTLADI

HAK-İŞ SENDİKASI İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI GAZETECİLER GÜNÜNÜ BİR YEMEKLE KUTLADI

 Hak-İş İstanbul İl başkanlığının 10 Ocak Gazeteciler günü  münasebetiyle Fatih Grand Anka  Hotelde düzenlemiş olduğu yemekli gecede çok sayıda sendika temsilcisi, Ulusal ve yerel gazete temsilcileri ile İstanbul Basın İlan Kurumu başkan yardımcısı Mustafa Canbey katıldılar.
 Hak-İş İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı. Şişman; düzenlemiş olduğumuz 10 Ocak çalışan gazeteciler  günü etkinliğimize öncelikle hoş geldiniz diyorum ve bu ulvi görevde başarılar temenni ediyorum’’ dedi. 

HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman yapmış olduğu basın açıklamasında;
‘’Demokrasinin vazgeçilmez birer aktörü olan basın yayın organları, toplumun gözü, kulağı, aynası ve sesi konumundadır. Basın, toplumun gerçekleri öğrenmesinde  ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracıdır. Basınının da en temel taşlarından olan gazeteciler, toplumun gelişmesinde çok önemli ve büyük sorumluluk taşırlar, doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ile topluma ışık tutarlar. Meşakkatli ve ulvi bir görevi icra eden gazetecilerin mesleğini onurlandırmak için 10 Ocak Günü Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır. Bilinen gerçekleri insanlara aktarmak, halkı bilgilendirmek ve haberdar etmek, duyulmayan seslere kulak verilmesine vesile olmak için kalemlerini kullanan gazetecilerin gününü Hak-İş olarak kutluyoruz’’
Basın Emekçilerinin Emek örgütleri ile aynı kaderi paylaşan birçok özellikleri ve yönleri bulunmaktadır; basın bireyin ve toplumun haberleşme ihtiyacını karşılamak için onların gözü kulağı haykıran sesi olma yönünde nasıl gayret gösteriyorsa;
Emek örgütleri olarak bizler çalışanların kanunlar karşısında işveren karşısında işçiler arasında sosyal adaletin sağlanması özlük haklarının korunması mali hakların arttırılması noktasında emekçilerin danışanı savunucusu  ve öncüsü olmak için gayret göstermekteyiz.
Bu özel gün vesilesiyle son günlerde kamuoyunu ilgilendiren ve çalışanların merakla beklediği Taşeron olarak çalışan(Hizmet Alımı) personellerin taleplerinin karşılanması, kadro isteklerinin yerine getirilmesi geçmişteki ve ileriye dönük haklarının garanti altına alınması konusu her ne kadar sendikalar olarak bizim görevimizse de, basın mensupları olarak bu talepleri kamuoyuna  duyurmak  kanun koyuculara iletmek ve sonucu takip etmek sizlerin de görevi olduğu inancındayız.
Ülkemizin son yıllarda ve günlerde yaşamış olduğu terör olaylarında vatanını seven her vatandaş gibi basın  ve emek örgütlerinin duruşu bakışı  ve değerlendirmesi önem arz etmektedir.
Milletimizin ve memleketimizin barış ve huzuru için  toplumun her kesimin ve tüm örgütlerinin birlik ve beraberlik içerisinde sağduyu ile hareket etmesi, emeğe saygı duyması haklarına sahip çıkması olmazsa olmazımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü tebrik eder görevlerinizde başarılar dileriz dedi.
Daha sonra sırasıyla gazeteciler tek tek söz alarak günün anlam ve önemini belirten kısa birer açıklama yaptılar ve bu etkinliği düzenleyen Hak-İş
İstanbul il başkanlığına ve sendika temsilcilerine katılım ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.  

Toplatıya çok sayıda sendıka temsilcisi katıldı. Katılımcıların bazıalrı ise;
Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Torumtay, Hak-İş İstanbul İl Başanı Mustafa Şişman, Öz İplik-İş İsmail DEMİRKOPARAN, ve Öz-Buro İş sendikası Böge Başkanı Mustafa Taştekin, Hizmet-İş sendikası  1 No’lu şube başkanı Mustafa Canpolat, Hizmet İş 4 Nolu şb Bşk Reşat Kaya, Nihat Şahin , Ridavan Yanan, Ahmet Çolak, Yavuz Güver, Hasan Sam, Hasan Koç,Yıldırım Çiçek, Muhammed Küçük, Sadı Yılmaz, İbrahim Yıldız olarak isimlerinden oluştu. 

Toplantı da gazetecilerin sorularının ardından verilen yemekle sona erdi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209