GÖZÜYLE GÖREMEDİ YÜREĞİYLE HİSSETTİ

Arakan’da yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan görme engelli 10 yaşındaki Selman Caba, Esenler Belediyesi’nin Arakan için başlattığı yardım kampanyasına kumbarasında biriktirdiği harçlıklarıyla destek verdi.

GÖZÜYLE GÖREMEDİ YÜREĞİYLE HİSSETTİ
 Esenler Turgutreis Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan görme engelli 10 yaşındaki Salman Caba,  Arakanlı Müslümanlara yapılan işkencelere daha fazla sessiz kalmadı ve harekete geçti. Gözleri görmese de ailesinden ve yakınlarından öğrendiği Arakan’ın içler acısı durumunu yüreğinde hissetti Caba.  Televizyon haberlerinden ve ailesinden Arakan’daki dramı dinleyen küçük Selman, “Arakan için ben de bir şey yapmalıyım” düşüncesiyle sessiz çığlıkların yükseldiği Arakan’a yardım etmek için harekete geçti. Önce kendisine bir kumbara edinerek işe koyulan Selman, sonra da harçlıklarını yavaş yavaş biriktirmeye başladı. Çeşmenin musluğundan akan su damlası gibi birikti harçlıklar kumbarada... Her geçen gün biraz daha arttı. Kumbarada biriken harçlıklarla birlikte Caba’nın umutları da arttı. Arakan’daki kardeşlerinin yaşadığı sıkıntıları düşündükçe azimle ve ısrarla biriktirmeyle devam etti harçlıklarını. Ta ki Esenler Belediyesi’nin İftar Dostları kapısını çalana kadar… Ramazan dolayısıyla kendisini evinde ziyaret eden İftar Dostlarıyla birlikte iftar yapan Caba, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını Arakan’a ulaştırılmak üzere Esenler Belediyesi görevlilerine teslim etti.

ONLAR DA BİZİM KARDEŞİMİZ

Esenler Belediyesi’nin Arakan’da 100 bin kişilik iftar sofrası kurmak için başlattığı yardım kampanyasını destek verdiği için mutlu olduğunu söyleyen Caba, Arakan’da her gün yüzlerce çocuk ölüyor. Onlar bizler gibi Ramazan ayında iftar yapamıyorlar. Yağmur suyu içerek hayatta kalmaya çalışıyorlar. Onların da iftar yapmasını istiyorum. Onlar da bizim kardeşimiz” dedi. Arakan için harçlık biriktirmeye devam edeceğini belirten Caba, herkesi Arakan için destek olmaya çağırdı.

 

KUMBARA’DAN 65 TL ÇIKTI

 

Kumbarasından 65 TL çıkan Caba, “Sadece Arakan’da değil, hiçbir yerde insanlar ölmesin, aç kalmasın. Biriktirdiğim paralarım inşallah oradaki kardeşlerimizi mutlu eder ” dedi. Gemi maketi şeklindeki kumbarayı teslim alan Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza ise; Selman’a gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür ederek yanaklarından öptü.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da "Arakan’da her gün yüzlerce çocuk ölüyor. Salman, oradaki çocuklar ölmesin diye topladığı harçlıklarını Arakan’a gönderiyor. Herkes bu güzel davranıştan ders almalı." diye konuştu.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209