Görme Engelliler Derneği'nden Mütevazi İftar

Esenler Görme Engelliler Derneği’nin gelenekselleşen iftarı Atışalanı’nda bulunan dernek merkezinin önündeki sokakta önceki iftarlara göre daha yoğun bir katılımla gerçekleştirildi...

Görme Engelliler Derneği'nden Mütevazi İftar
 İsrafçı ve şatafatlı sofraların kurulmadığı, siyaset yapılmayan, Ramazanın uhreviyatına uygun, ibadete yakışır edep ve üslupta, sade ve samimi havada geçen; “Esenler'de kalp gözüyle gören gözler’in iftar programına;

Esenler İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, CHP İlçe Başkanı Halil Özden, MHP İlçe Başkanı Ahmet Fidan, SP İlçe Yönetim Kurul Üyesi Mustafa Kaplan,  Yeni Esenler İlçe Emniyet Müdürü Erhan Akgün, ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, Bağcılar Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Sirkeci, Muhtarlar; Engelli ve Yöre Dernek Başkanları ve Yönetimleri, Esenler'de kalp gözüyle görenler ve aileleri, ve Bakırköy Görme Engelliler Derneği üyeleri ve yerel gazete temsilcileri katıldılar.

Esenler Görme Engelliler Derneği’nin son derece doğal ve gösterişten uzak iftarında İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nun kısa bir süre sonra Esenler’den ayrılacak olması nedeniyle duygusal konuşmalar yapıldı ve dostluk zirve yaptı;

Esenler Görme Engelliler Derneği Başkanı Ali Urlu Açılış konuşmasında; ” Gidişi bizi bir hayli üzen Kaymakamımızdan ayrılmak çok zor...Ama inanıyorum onun kalbi de bizimledir. İftarımıza teşriflerinizden dolayı hepinizi en derin duygularımla selamlıyorum” dedi.


ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci;  Ramazan ayı  kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, insanların birbirine daha hoşgörülü davrandığı ve birlik beraberliğin yaşandığı önemli bir aydır” dedi.

SP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Kaplan; ” Engellilerimizi bu güzel iftarında bulunmaktan dolayı gurur duyuyorum. Buraya teşrif edenlere teşekkür ediyorum. Burada bulunmaktan mutluyum yalnız Kaymakamımızın tayin olması bizleri üzmüş ve duygulandırmıştır” dedi.

CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden;” Görme Engelliler Derneğimizin Başkanı Ali Urlu ve yönetim kurul üyelerinin hazırladığı bu güzel iftarda bulunmaktan dolayı mutluyum. Ben inanıyorum ki bu kardeşlerimizin gözleri görmese de yürekleri görüyor. Bunların içlerinde büyük hazineler var, esasen görmeyenler bizleriz bu büyük hazineyi görmek istemeyenlerdir. İşte bu hazineyi arayıp ortaya çıkarmak bizlerin görevidir. Bizler siyasi partiler olarak  insanların emrindeyiz.

Sayın Kaymakamımızı yakın bir zamanda tanıdım ve kendisinin kimsenin önünde eğilmediğini gördüm, birilerinin değil Devletin kaymakamı olarak görev yaptığını ve devletin kaymakamı olarak hizmet verdiğini gördüm.

Sayın Kaymakamım; Esenler halkının, özellikle engellilerimizin dertlerine derman oldunuz şimdi ise yeni bir yerde görev yapacaksınız yolunuz açık olsun, bahtınız açık olsun” dedi.

Yeni Esenler İlçe Emniyet Müdürü Erhan Akgün; ” Esenler’e geleli iki gün oldu. Burada birlik içinde olduğunuzu görmekteyim. Bizler sizlerin huzur içinde yaşaması için varız. Benden önceki arkadaşlarımın yapmış olduğu hizmetlerin üstüne bir şeyler ekleyerek siz değerli halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için çalışacağız” dedi. 

Esenler İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise;

” Bizleri bu sofra başında bir araya toplayan Görme Engelliler Derneği Başkanı Ali Urlu Bey ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yalnız bu yemeği veren, yemeğe sponsor olan Uğur Çeltikçi bey, isminin açıklanmasını istememesine rağmen ismini açıklamış oldum. Kendisi bu iftarı başka yerlerde de verebilirdi, ama o burayı tercih etti ben kendilerine teşekkür ediyorum.

Engellilerimiz artık kabuğunu kırdılar ve kendilerini toplumumuza kabul ettirdiler. Ve toplumumuzun bir parçası olarak katkılarını sunmaya başladılar. Gözüm arkada kalmayacaktır. Benden önce konuşan arkadaşlarımız bana iltifatta bulundular teveccüh gösterdiler. Beni takdir eden bu güzel sözlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum…” dedi.

Kaynak: 
//www.ajansesenler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209