GELENEKSEL İGİAD İFTAR PROGRAMI İŞ DÜNYASI VE STK’ LARI BİRARAYA GETİRDİ

26 Temmuz 2012 - İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği (İGİAD) her Ramazan geleneksel olarak düzenlediği iftar programını, 25 Temmuz 2012 tarihinde Panorama 1453 Topkapı Kültür Parkı’nda gerçekleştirdi

GELENEKSEL İGİAD İFTAR PROGRAMI İŞ DÜNYASI VE STK’ LARI BİRARAYA GETİRDİ

 GELENEKSEL İGİAD İFTAR PROGRAMI İŞ DÜNYASI VE STK’ LARI BİRARAYA GETİRDİ

26 Temmuz 2012 -  İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği (İGİAD) her Ramazan geleneksel olarak düzenlediği iftar programını, 25 Temmuz 2012 tarihinde Panorama 1453 Topkapı Kültür Parkı’nda gerçekleştirdi. İGİAD iftarına iş, akademi ve basın dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensuplarının ve ticaret dünyasından konukların katıldığı iftar programı sıcak ve renkli görüntülere sahne oldu.

 İftar yemeğinin hemen sonrasında, İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan kürsüye gelerek, davetlilere hitaben bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında, Ramazan ayının güzelliklerine ve gündeme ilişkin birçok konuya temas eden Alkan, şunları ifade etti: “Bu ay; Müslümanların kulluk bilincinin en üst seviyede olduğu, insanın kendisini muhasebeye çektiği, umudun, kavuşmanın ve paylaşmanın yaşandığı bir aydır. Ramazan; insanın, başka bir insanı anlamasına katkı sağlayan, sosyal yardımlaşmanın arttığı,  günlerin oruçlarla ve ibadetlerle geçirildiği; af, mağfiret ve Kur’an ayıdır.” Alkan, konuşmasında Suriye, Irak, Filistin ve Arakan’ da yaşanan katliamlara dair Pakistan’da yaşanan katliamlarla ilgili olarak duygu ve düşüncelerini paylaştı ve destek çağrısında bulundu.

 Konuşmasında İGİAD faaliyetlerine de değinen Alkan, şunları söyledi: “İGİAD olarak bizler 2003 yılından bu yana özellikle ahlaklı girişimciliğin yaygınlaştırılmasına vurgu yapıyoruz. Türkiye’de 2023 vizyonunda ekonomik bir kalkınma hedefi var. Bu kalkınmada Anadolu göz ardı edilemez. Anadolu aslanlarının bu kalkınmadaki rolü çok önemlidir. Özellikle bu kalkınmada 500 milyon dolarlık ihracat yapılması hedef olarak belirlendi. Dünyada ilk 10’a girecek bir ekonomi bizim için hedef olarak ortaya koyuldu. Bu kalkınmanın olmazsa olmazının da ahlak olduğunu belirttiğimiz bir dizi ziyaretlerimiz oldu. Bunlar Öncelikli kalkınmada Türkiye için önemli olan illerimizdi. Bursa, Kayseri, Gaziantep illerinde Vali, Bld. Bşk. ve ticaret odaları vs. bir dizi ziyaret oldu ve bu gündemi onlara aktardık.”

Yine İGİAD çalışmaları hakkında Alkan, “İGİAD’ a ait son çalışmalarımızdan biri de, sizlere verdiğimiz yayınlarımız içerisinde de bulunan, Prof. Dr. Saffet Köse Hocamıza ait ‘’İslam İş ve Ticaret Ahlakı’’ adlı eserdir.  Hocamız bu kitapta helal kazançtan, rızka; Müslüman iş ahlakından, ticaret ahlakına kadar bizler için hayati önem teşkil eden konuları ele aldı. Önemli bir eserdir. Buradan hocamıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Şükrü Alkan’ın konuşmasını tamamlamasından sonra sözü Ak Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati aldı ve Ramazan ayına dair duygu ve düşüncelerini, ahlâk ve iş ahlâkı bağlamında değerlendirdi.

 Daha sonra İGİAD iftarının onur konuğu olan Ahmet Taşgetiren kürsüye davet edildi. İş ve sosyal hayatımıza dair birçok konuya temas eden Taşgetiren, iş ahlâkı konusunda davetlilere açıklamalarda bulundu. Müslüman iş adamında olması gereken hassasiyetler hakkında konuşan ve İslam’da mülkiyet kavramına işaret eden Sayın Taşgetiren konuşmasında özellikle de “Müslüman tüccarlarda olması gereken iş ahlâkı” konusuna değindi ve bu önemli meseleyi çeşitli örneklemelerle açıklamaya çalıştı.

 Konuşmasının ardından Ahmet Taşgetiren’e Şükrü Alkan tarafından bir hat tablo hediye olarak takdim edildi. Taşgetiren’ in konuşması salondaki davetliler tarafından ilgiyle takip edildi ve konuşması alkışlar eşliğinde son buldu.

Ahmet Taşgetiren’ in konuşmasının ardından coşkulu geçen İGİAD iftar programı sona ermiş oldu.        

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209