Gaziantep İslam Birliğini Konuştu

Gaziantep İslam Birliğini Konuştu

Gaziantep İslam Birliğini Konuştu
Gaziantep bugün İslam Birliği temalı önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Zeugma Mozaik Müzesi Konferans Salonu’nda İslam Birliği Derneği, Milli Değerleri Koruma Vakfı, Milli Değerler Vakfı’nın birlikte gerçekleştirdiği “BARIŞ, KARDEŞLİK VE BİRLİĞE ÇAĞRI” isimli konferansa çeşitli partilerden, sivil toplum kuruluşlarından ve akademisyenlerden geniş katılım oldu. Konferans boyunca konuşmacılar birlik-beraberlik çağrıları yaptılar.
İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakip Dünya’da huzurun ancak Müslümanların birlik olmalarıyla mümkün olacağını delilleriyle ortaya koyan bir film gösterimi yapıldı.

Konferans iki oturum olarak gerçekleştirildi.

İlk oturumun başkanlığını Milli Değerleri Koruma Vakfı Başkanı Sn. Tarkan Yavaş yaparken İslam Derneği Başkanı Ömer Faruk Altıparmak açılış konuşmasını yaptı.

İkinci oturumun başkanlığını yapan eski bakanlarımızdan Sn. Hasan Celal Güzel birliğin önemini anlatan etkili bir konuşma yaparken, MHP Afyonkarahisar milletvekili Sn. Kemalettin Yılmaz video konferansla katılarak 1000 yıllık kardeşliğimize ve bölünmezliğimize vurgu yaptı.
Konferansta CHP Gaziantep milletvekili Sn. Mehmet Şeker ile canlı telefon bağlantısı yapıldı. Sn. Şeker birlik olunması gereken bir zamanda olduğumuzu vurguladı.

MHP Kütahya Milletvekili Sn. Prof. Alim IŞIK ise videokonferans yöntemiyle konferansa katıldı ve kardeşliğimizden, bölünmezliğimizden bahsetti.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğr.Dekanı Prof. Dr. Mustafa Uçar ise dillerin farklılığının değil herkesin Allah’ın yarattığı ruh sahibi varlıklar olmasının önemini ve Hz. Adem’in çocukları olduğumuzu hatırlattı.

MHP eski milletvekili Ahmet Çakar sevgi ve kardeşlik üzerine bir konuşma yaptı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Gürhan yaptığı konuşmada bütün Müslümanların birbirini sevmesi ,saygı duyması, koruyup kollaması gerekir dedi ve bir ayetle devam etti: İçinizden hayra çağıran , iyiliği emreden , ve kötülüğe engel olan bir topluluk olsun . İşte bunlar kutuluşa erenlerdir.
Korucular Birliği Başkanı Ali Haydar Yener PKK'nın bölgedeki şiddet politikasını ve bölgedeki durumu anlattı, Sağlık Eski Bakanı Sn. Halil Şıvgın ‘ın da videokonferansla katıldığı konferansa, Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve eski Milletvekili Sn.Prof. Orhan Kavuncu hepimiz hangi etnik kökenden olursak olalım kardeşiz dedi.ve MHP Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz da konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar konuşmasında, Necmettin Erbakan Hocamızın İslam Birliği davasındaki çabalarını hatırlatarak, İslam dünyasındaki zulmün ancak İslam birliği ile kaldırılacağını ifade etti.

Konferansta katılımcılara günün anlam önemine binaen plaket töreni de yapıldı.


Konferans süresince Zeugma Mozaik Müzesi Konferans Salonu fuaye alanında Teknik ve Bilim Araştırma Vakfı tarafından milyonlarca yıl öncesinden günümüze kadar değişmeden ulaşmış olan fosiller sergilenirken, konferanstan önce de Fosillerin Yaratılış Delili olduğu başlıklı sunum yapıldı.
Konferansta katılımcılara ücretsiz kitap ve “Barış, Kardeşlik ve Birliğe Çağrı” isimli broşür dağıtıldı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 21:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209