Filistinli Ailelere “Kardeş Aile Projesi“ Yardımlarımız Devam Ediyor

Filistinli Ailelere “Kardeş Aile Projesi“ Yardımlarımız Devam Ediyor

Filistinli Ailelere “Kardeş Aile Projesi“ Yardımlarımız Devam Ediyor

Yardımeli Derneğinin Dünya’nın dört bir tarafında uyguladığı “Kardeş Aile Projesi” Ensar ve Muhacir kardeşliğinden ilham alarak "Kardeşlik Sınır Tanımaz" teması ile günümüze bir esintisini taşımak adına hayata geçirilen insanî ve uluslar arası bir projedir.

Yardımeli Derneği'nin, "Kardeş Aile Projesi” çerçevesinde, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine maddi-manevi her türlü desteği vererek, onlara sahip çıkıyor, onlara yalnız olmadıklarını hissettiriyor. Türkiyeli ailelerin Derneğimiz vesilesiyle verdiği bu destekler, İsrail'in ablukası altında hayat mücadelesi veren Gazzeli ailelerin sıkıntılarının giderilmesine yardımcı oluyor. Gazze'deki Bergut ailesi de "Kardeş Aile Projesi” kapsamında Türkiyeli ailenin maddi destekleriyle geçinmeye çalışıyor. Eşi vefat eden Ummu İhab Bergut, 3'ü hasta 8 çocukla hayat mücadelesi veriyor.

Bergut, “Sabit bir gelirinin olmadığını, Yardımeli Derneği'nin Kardeş Aile Projesi ile Türkiyeli bir ailenin kendilerine aylık maddi destek verdiğini” anlattı. İmkansızlıklar nedeniyle hasta olan 3 çocuğunu tedavi ettiremediğini ifade eden Bergut, "Geçen yıl hastalık nedeniyle 1 kızımı kaybettim. Şuan da 28 yaşındaki oğlum da aynı hastalıktan muzdarip. Tedavi için yurtdışına gidecek ve masraflarını karşılayacak imkanımız yok. Oğlumun durumunun daha kötüleşmesinden korkuyorum" dedi.

Gazze'deki doktorların oğlunun tedavisi için yurtdışına gitmesini tavsiye ettiğini aktaran Bergut, bu konuda da hayır kuruluşlarından yardım beklediğini ifade etti.

22 yaşındaki oğlu Yahya'da da "kemik erimesi" olduğunu ve midesinden de rahatsız olduğunu belirten Bergut, Yahya'nın iyileşip üniversitede okumak istediğini ama maddi imkansızlıklar nedeniyle bu hayalini henüz gerçekleştiremediğini dile getirdi.

Anne Bergut, 19 yaşındaki oğlu Muhammed'in de "ağır alerjik reaksiyon" nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldığını kaydetti.

Yardımeli Derneği Gazze Ofisi Sorumlusu Hani el-Aga da ihtiyaç sahibi ailelere verilen maddi desteğin yanı sıra derneğin başta Kardeş Aile Ödemeleri olmak üzere kurban hizmetleri, kışlık giyecek ve okul malzemeleri gibi yardım faaliyetlerinin de bulunduğunu anlattı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209