FİLBEL’den, Halep'e yardım devam ediyor

FİLBEL’den, Halep'e yardım devam ediyor

FİLBEL’den, Halep'e yardım devam ediyor
 İstanbul merkezli Filistin Beyaz Eller Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (FİLBEL), iç savaşın olduğu Suriye'nin Halep şehrinde sağlık, gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulundu. Suriye halkı büyük bir oranda sağlık ve gıda sıkıntısı yaşıyor. Yaşanan bu sıkıntıya sessiz kalmayan FİLBEL ise bu konuda üzerine düşen görevi yaparak, Suriye halkı için yardımda bulundu. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla hazırladığımız SAĞLIK, GIDA VE TEMİZLİK MALZEMELERİ YARDIMI İstanbul'da çuval ve koliler şeklinde hazırlandı. Malzemeler daha sonra bir tıra yüklenerek Suriye sınırı olan Hatay iline götürüldü. Tırdaki malzemeler, sınırda Suriye tarafından gelen kamyonlara yüklenerek, Halep'e doğru yola çıktı.

Derneğimiz yetkilileri malzemelerle beraber çatışmaların yaşandığı Halep'e girerek, ihtiyaç sahibi insanlara yardımları bizzat kendi ellerimizle ile teslim ettik. Ev ev gezilerek yardımlar teslim edilirken, çoğunlukla dul kadın, çocuk ve çatışmalarda yaralananlara yardımlar verildi.

GÜNEŞ: YARDIM FAALİYETLERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK FİLBEL Derneği Genel Başkanımız Dr. Ahmed Güneş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Filistinliler olarak Suriye halkını desteklediklerini söyledi. Suriye halkının durumunu en iyi Filistinlilerin anladığını ifade eden Güneş, bu yüzden Suriyelilere yardım etmek için hazırladığımız sağlık, gıda ve temizlik malzemesi hazırladıklarını ve bunları ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını belirtti.

Dr. Güneş yardım faaliyetlerinin ilerleyen günlerde de hız kesmeden devam edeceğini vurguladı. Filistin Beyaz Eller Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (FİLBEL) Hasta ve Yaralılara yardım elini uzatan bir hayır kurumudur. Bulundukları yere bakılmaksızın, hasta ve yaralıların kendilerine sunulan sağlık hizmetlerini iyileştirmek, geliştirmek onlara huzurlu ve sağlıklı bir hayat temin etmek ve bulundukları yerde tedavileri için gerekli olan beşeri ve tıbbı olanakların bulundurmasında tüm içtenlikleriyle yardımcı olmak ve onları kucaklamak amacındadır. Kurulduğu günden bu yana fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afet ve felaketlerin muhtaç insanlara, insani ve tıbbi yardım götüren dernek, gönüllüleriyle ile faaliyetlerini sürdürüyor. Adresi:




KIZILELMA CAD. NO:16 D:2 FINDIKZADE FATİH/İSTANBUL Tel: +90 212 587 03 26, www.filbel.org – [email protected]

Filistin Beyaz Eller Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği
جمعية الا ياد ي لبيضا ء انصر ة و د عم فلسطين

ADRES: KIZILELMA CAD.NO:16 D:2 FINDIKZADE FATIH/ISTANBUL
TEL:+90 212 587 03 26 FAX:+90 212 587 03 27
www.filbel.org - [email protected]

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209