Feshane’de 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ile 29 sivil toplum kuruluşunun organize ettiği 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışı İstanbul'da yapıldı

Feshane’de 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması
 Feshane’de 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ile 29 sivil toplum kuruluşunun organize ettiği 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın açılışı İstanbul'da yapıldı. Açılışa, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile gençler ve aileleri katıldı.
Feshane'deki açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bu buluşmaları hem bakanlık olarak hem de hükümet katında kalben çok önemsediklerini vurgulayarak, ''Ülkemizde yaklaşık 40 bin gencimiz var ki çok farklı ülkelerden, coğrafyalardan geldiler. Farklı renklere, farklı milletlere mensuplar ama Türkiye'de hepimizin tek bir millet olduğu gerçeğine tanıklık ediyorlar'' dedi.  
KKTC'de uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapacaklarını anlatan Kılıç,''Pazartesi günü KKTC'ye gideceğiz. KKTC Akdeniz'in ortasında kimliği Türk, inancı İslam olan bir bağımsız ülke. Bugün dünyada KKTC'yi Türkiye Cumhuriyeti'nden başka tanıyan maalesef bir tek devlet yok. Orada da biz derdimizi, kaygımızı anlatamadık. Şimdi KKTC'de kendi devlet tarihinin ilk uluslararası organizasyonunu gerçekleştireceğiz. 7 farklı ülkeden 500 sporcu gençle birlikte KKTC'de 3 gün boyunca çok sayıda branşta uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapacağız'' ifadelerini kullandı.
 
Bakan Suat Kılıç, İslam inancına sahip olmayanlar için de barışın temsilcisi olduklarını kaydederek, ''Biz sadece Müslümanlar için değil, İslam inancına sahip olmayanlar için de barışın, özgürlüğün, adalet arayışının temsilcisiyiz. İnancımız, geleneklerimiz adetlerimiz bize bunu emrediyor. Rabbimiz bize bunu emrediyor. Kainatın efendisi Hazreti Peygamber bize bunu emrediyor. Medine'de nasıl ki farklılıkları barış içinde bir arada yaşattıysa bizim de hem kendi hem ülkemizde hem de dünyanın bütün coğrafyalarında farklılıkları hukuk, demokrasi, özgürlükler zemininde bir arada yaşatabilme becerisini ortaya koymamız lazım''diye konuştu.
 
Etiyopyalı iki öğrenci, konuşmasının ardından Bakan Kılıç'a kahve takımı ve Etiyopya kahvesi hediye ettiler. Törende İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat da konuşma yaptı.
 
Konuşmaların ardından kurdele kesildi. Daha sonra Bakan Kılıç ve beraberindekiler ülkelerin stantlarını gezdi. Kılıç, öğrencilerle sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Bu arada, Özbek öğrenciler Bakan Kılıç'a milli elbiselerini hediye etti.
13 ŞEHİRDE DÜZENLENECEK
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı himayelerinde Başbakanlık Kamu Diploması Koordinatörlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleri organize edilen 6. Uluslararası Öğrenci Buluşması, 2 Haziran'a kadar Türkiye'nin 13 kentinde düzenlenecek.
Ülkelerden kültürel objelerin sergileneceği, stantların yer alacağı etkinliğe 81 ülkeden Türkiye'ye eğitim için gelen yaklaşık 4 bin öğrencinin katılacağı bildirildi.
15 Nisan Pazartesi gününe kadar İstanbul'da yapılacak etkinlik, her hafta sonu başka bir şehirde olmak üzere sırasıyla Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Isparta, İzmir, Eskişehir, Trabzon, Samsun, Çanakkale ve Kayseri'de düzenlenecek.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209