Fahri Konsolos Şahbaz Yunus Emre Enstitüsü ve YTB'yi Ziyaret Etti

Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar ( YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü ziyaret etti.

Fahri Konsolos Şahbaz Yunus Emre Enstitüsü ve YTB'yi Ziyaret Etti
 Konsolos Şahbaz YEE ziyaretinde, uzun yıllardır hasretini çektiğimiz Yunus Emre Enstitüsü’nün 2013 yılında Budapeşte'de açılması bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Hemen akabinde Macarların da İstanbul'da Macar Kültür Merkezi açması iki dost ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğinin müjdecisi olmuştur. Kültürlerin birbirine yaklaşması ve tanımaları açısından katkı sağlayacaktır. Türkiye ve Macaristan arasında kadim dostluk ve kültür bağının güçlendirilmesi konusunda şimdiye kadar üzerimize düşen görevleri gerçekleştirdiğimiz gibi Türk Macar İşadamları Derneğimize düşecek her türlü vazifeyi icra etmeye hazırız dedi.  Ziyaret anısına YEE Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi’ye Fahri Konsolos Osman Şahbaz,  Kayseri'yi ifade eden bir plaket takdim etti.
Yirmi Birinci Yüzyıl Çok Dilli Toplumların Yüzyılı Olacak
Develi şunları söyledi: “Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin kültürel tanıtımı için önemli bir kurumdur. Türkiye’nin kültürel birikimini yurtdışında tanıtmak gibi iki temel hedefimiz vardır. Böylece halkların birbirine karşı önyargılarını yıkmak dünyayı daha barışçıl bir yere getirmektedir. Yirmi birinci yüzyıl çok dilli toplumların yüzyılı olacaktır dedi.
Macaristan Kurultay'ına Davet
Fahri Konsolos Şahbaz YTB'yi ziyaretinde, Macaristan'daki Türk diasporası ve kültürel etkinlikler hakkında bilgiler verdi. 2008 yılından bu yana Budapeşte'nin güneydoğusunda 119 km. mesafede Bugac şehrinde her iki yılda bir Macar Turan Vakfı Başkanı Bíró András Zsolt önderliğinde 9-10 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşecek ve Türk kavimlerinin birbiriyle kaynaşmasını hedefleyen dünyanın en büyük gelenek yaşatıcı kurultay etkinliğine davet etti. Ayrıca Budapeşte'de Türk diasporasının katkıda bulunacağı yapılması planlanan farklı projelerden de bahsetti. YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’e yeni görevinde başarılar dileyen Fahri Konsolos Şahbaz, Macar Generalleri Osmanlı Hizmetinde isimli kitap hediye etti.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2014, 03:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209