Eyüplü Rizeliler Feshane’de Buluştu…

2. Eyüp Rizeliler Feshane Günleri 27-28-29 Nisan 2012 tarihleri arasında Eyüp Feshane’de gerçekleştirildi.

Eyüplü Rizeliler Feshane’de Buluştu…
 2. Eyüp Rizeliler Feshane Günleri 27-28-29 Nisan 2012 tarihleri arasında Eyüp Feshane’de gerçekleştirildi. 
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İstanbul ilçe ve Rize ilçe belediye başkanları  ile Eyüplü Rizeliler katıldı.
 
Eyüp Rizeliler Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, “Rizeli olmaktan onur duyuyoruz… Rize’yi Eyüp Sultan’da ve İstanbul’da tarihi, turizmi, gelenek ve görenekleri, sanatıyla, yemek kültürüyle tanıtmak için başlattığımız organizasyonumuz geçen sene çok büyük ses getirmiş, binlerce Rizeli bu güzel etkinlikte keyifli saatler geçirmişti. Bu sene de yine misafirlerimiz için çok güzel bir program gerçekleştirdik” dedi.
 
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Eyüp Sultan’da Anadolumuzun birbirinden güzel kentlerini, değerli hemşehrilerimizi ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz… Sevgi, saygı, birlik, beraberlik, dayanışma ve hoşgörü duyguları içerisinde Karadeniz’in bu şirin ilini, Eyüp Sultan’da misafir ediyoruz… Kültürü, sanatı, gelenek, görenekleri, yemekleri, folkloruyla Rize’yi Eyüp’te görmek, yaşamak isteyenler  Feshane’ye gelsinler…”
 
Rize’nin kültürünü yansıtan stantların kurulduğu 2. Eyüp Rizeliler Günü’nde  Karadeniz müziğinin tanınmış isimleri de konserler verdiler… Organizasyonda Karadenizli oyuncuların rol aldıkları tiyatro oyunları da sahnelendi. Feshane’ye gelen Rizeliler, Karadeniz müziğinin, folklorunun coşkusunu yaşadı, memleket özlemini giderdi.    

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209