Etkili Sendika Olmak İçin Sizlerden Yetki İstiyoruz.

Şehir, şehir İlçe, ilçe her karış toprağımızda emekçilerimizin sorunları ile dertlenip, Sendikaların asıl işlerinin, bilinci ile çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.

Etkili Sendika Olmak İçin Sizlerden Yetki İstiyoruz.
 Bursa ve Yalova illerimize bir dizi ziyaret gerçekleştiren Çalışan-Sen ve DİNBİRSEN Genel Başkanımız Yusuf ÖZDEMİR ve Genel Başkan Yardımcımız Menderes ATEŞ bölge bürokrasisi ve siyasi liderleri görüşmelerinin ardından, il ve ilçe müftülüklerimizin düzenlediği aylık mutat toplantılarına katılım sağlamışlardır.

Yalova Merkez, Çınarcık, Çiftlik Köy ve Bursa Karacabey Müftülükleri Aylık Personel toplantılarında söz alan Sayın Özdemir; Türkiye’de dünyada sendikal hareketin uzunca bir süredir farklı çerçevelerde olsa bile bir kriz içinde bulunduğunun üzerinde durarak. Bu kriz alanlarının nelerden oluştuğunu saptamak bile bir durum tespitinin ötesine anlamlar ifade edebilmektedir.

Türkiye artık eski Türkiye değil; Bilinçli güçlü bir Türkiye;

Ulusal ve uluslararası camialarda, daha da güçlü bir Türkiye için tüm sivil toplum örgütlerine ayrıca önemli görevler düşmektedir.

Günümüzde sivil toplum örgütleri tayin, atama, gayırma ve buna benzer birçok işi sendikal çalışma gibi göstermekte lakin asıl amaçlarından sapmış bir durumda olduğunu üzülerek yinelemek istiyorum.  

Kurtuluş Özümüze Dönmekle gerçekleşecektir.

Yetkili veya Yetkisiz tüm Sendikaların ortak payda hesabı ile birlik ve beraberlik içinde çalışmaları gerekmektedir. Diyanet camiasında olduğumuzdan öncelikli çözüme kavuşması gereken konular başında; sırası ile Lojman, Cami Dernekleri, farklı illerde eğitim gören evlatlarımıza burs ve Yurt imkânları, eğitim alanında iyileştirmeler bunlar sadece birkaçı,

Bu sorunlar her birimiz tarafından bilinen ve ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekenler, birde bilinen ama konuşulamayan sorunlarımız var maalesef, bunlar ise; Yetkili sendikaya üye olan çalışanların üye olmayan kesime uyguladıkları mobing ve baskılar.

Müftülerimizin öncelikli görevleri arasında çalışma barışı olması kanaatindeyiz, A Sendikasına farklı diğer sendikalara farklı davranılması kabul edilir bir davranış değildir.

Diyanet çalışanlarımız yüzde 60'ının lojmanı yok. Eğitim sistemi taşımalıya döndükten sonra en ücra köşede kalan tek devlet memuru din görevlisi ama o köylerde ailesi ile yaşacağı bir evi olmayan hangi arkadaşımız, o köylere çalışmak ister.

Camiamızın her bir sorununa tek, tek temas etmek istiyoruz lakin daha aktif olabilmek ve biran önce sorunlarımızı en asgariye indirebilmek için sizlerin desteklerine ihtiyacımız var.

Sayın Özdemir; gelin hep beraber bu konular üzerine eğilelim, birlik olalım! Biz " savaş esnasında yaralı askerlerin suyu diğer arkadaşına uzatıp içmeyerek kardeşini düşünen ve bu uğurda ölen bir ashabın evlatlarıyız. Kardeşlerimizin derleri ile dertlenip, Fedakârca birlikte çalışalım. dedi

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209