ESENLER ÇİĞKÖFTEYE DOYDU

Adıyamanlılar Derneği Esenler Belediyesi ile birlikte Dörtyol Meydanı’nda Çiğköfte Festivali düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde, dev tepsilerde yoğrulan 5 ton çiğköfte vatandaşlara ikram edildi.

ESENLER ÇİĞKÖFTEYE DOYDU

Adıyamanlılar Derneği Esenler Belediyesi ile birlikte, Esenler Dörtyol Meydanı’nda Çiğköfte Festivali düzenledi. Lavaşlara sarılı 100 bin çiğköfte, 2 saatte tükendi.

Adıyaman türküleri ile başlayan festivale; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Yıldız Konan Süslü, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Adıyamanlılar Dernekler Federasyonu Başkanı Nevzat Bayhan, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Çetinkaya ve Aydın Polat, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Esenler Adıyamanlılar Derneği Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, Çiğder (Çiğköfte Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aybak, Belediye Meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Adıyaman folklor ekibi gösterisinin ardından ilk konuşmayı Esenler Adıyamanlılar Derneği Başkanı Hüseyin Sevinçtekin yaptı. Esenler halkının festivallere yabancı olmadığını belirten Sevinçtekin, Dörtyol Meydanı’nın bugüne kadar çok sayıda festivale ev sahipliği yaptığını söyledi. Esenler Belediyesi’nin festivale çok büyük katkıları olduğunu belirten Sevinçtekin, bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür ettikten sonra sonbaharda da birlikte nar festivali yapabileceklerini söyledi.

ÇİĞKÖFTE BİR MEDENİYET DEĞERİ

Sevinçtekin’den sonra konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; Esenler Dörtyol Meydanı’nın bugüne kadar çok sayıda festivale ev sahipliği yaptıklarını belirterek İstanbul’un bir çok ilçesine model olduklarını söyledi. Türkiye’de bir ilke imza attıklarını söyleyen Göksu, çiğköftenin hem tarihi, hem de bizim kültürümüzdeki yeri itibariyle çok önemli bir yeri olduğunun söyledi. Çiğköftenin Anadolu topraklarının buram buram kokusunu kendi içinde hissettirdiğini ifade eden Göksu, “Aslında yoğrulan bu çiğköfte, Anadolu insanının yok ve yoksulluk karşısında kendisini nasıl ayakta tuttuğunu göstermesi açısından çok önemli bir medeniyet değeridir” dedi.

Bugün İstanbul’un her bir köşesinde çiğköfte satış alanlarının olduğunu vurgulayan Göksu, çiğköftenin bu ülkenin milli bir yemeği olduğunu belirtti. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Göksu, “Bize düşen görev, çiğköftenin hem toplumsallaşması, hem de gerçekten bizim ülke kaynaklarımıza artık bu çiğköftenin girmesi gerektiğiyle ilgili çalışma yapmak” dedi. 


Saadet Partisi Esenler belediye Başkan Adayı Erol Urhan ilk önce protokoldeydi,
daha sonra programı protesto ederek sahdan ayrıldı 


Saadet Partisi Esenler Belediye Başkan Adayı Erol Urhan ve arkadaşalrı ilk önce protokolde yer almalarına rağmen, protokolde yaşanan yanlışlıklar ve isimleirnin anons edilmediği gerekçesiyle programı protesto ederedek alanı terkettiler 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209