ELMADAĞ KENT KONSEYİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

ELMADAĞ KENT KONSEYİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

ELMADAĞ KENT KONSEYİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.
 ELMADAĞ KENT KONSEYİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Elmadağ Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen Kent Konseyi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Gazi Şahin; “Belediye olan her yerde kurulması gereken Kent Konseyleri yasa ve yönetmelikler uyarınca, yasadan aldığı güçle kendi yörelerinde halkın ve toplumsal örgütlerin katıldığı, düşüncelerin yönetimlere aktarıldığı önemli kurumlardır. Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak kurulmuş yapılardır. “dedi.

Hep beraber çalışıp fikir üreterek bu kenti daha güzel yerlere taşıyacağız.

Başkan Şahin;”Kent konseyi: Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder. Bu doğrultuda hareket edip, hep beraber çalışıp, fikir üreterek bu kenti daha güzel yerlere taşıyacağız.”dedi.

Kentlerin yönetiminde herkese önemli görevler düşer.

Başkan Şahin; Kent Konseylerinin kuruluş amaçlarını; “Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmektir” Diye ifade etti. Başkan Şahin; Kentlerin yönetiminde herkese önemli görevler düştüğünü ve herkesin yaşadığı kente sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Gazi Şahin’in konuşmasının ardından seçimle divan kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanı Seçilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin OMAÇ oturumu yönetti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Elmadağ Kent Konseyi Yönergesi Divan Kurulu Üyesi Mehmet DURSUN tarafından kurula okundu. Yönerge içindeki bazı ifadelerin değişmesi oy çokluğu ile kabul edildi.  Yönergenin tamamı oylamaya sunuldu ve oy birliği ile yönerge kabul edildi.
Tasnif kurulunun seçimi yapıldı.

Kent Konseyi Başkanın seçimi ve Yürütme Kurulu Seçimi için tasnif kurulunun seçimi yapıldı. Kent Konseyi Başkanlığına aday olacak isimler belirlendikten sonra kurul kararı ile açık oylama usulü ile Başkan seçimi yapıldı ve aday gösterilen kişiler arasından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin OMAÇ Kent Konseyi Başkanı Seçildi.

Kent Konseyi Başkanı Seçilen Hüseyin OMAÇ ‘ın yaptığı teşekkür konuşmasından sonra 7 asıl ve 7 yedek üyeden oluşacak olan Kent Konseyi Yürütme Kurulu seçimi genel kuruldaki üyeler tarafından gösterilen adaylar arasından gizli oylama ile yapıldı.

Konsey Yürütme Kurulu Belirlendi.

Seçim Sonucunda, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ; Kayadibi Muhtarı  Nuri ASLANTAŞ, Aşağı Kamışlı Muhtarı Hacı Ömer ŞAHİN, Elmadağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcisi Sadık KUTLU, Kamusen Eğitim İlçe Temsilcisi Mehmet DURSUN, İlçe Nüfus Müdürü Ali DOĞAN, Elmadağ Şoförler Odası Başkanı Polat BASTAK ve Memursen Temsilcisi Hasan YILDIRIM olarak belirlendi.

Yönetim kurulunun seçilmesinin ardından toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209