ED HUSAIN TÜRKİYE’DE NE YAPMAK İSTİYOR?

İngiltere İşçi Partisi milletvekili John Woodcock ve ED Husain’in geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye geldikleri ve beraberindekiler ile birlikte bazı bakan, milletvekili ve belediye başkanlarıyla görüştükleri iddia ediliyor.

ED HUSAIN TÜRKİYE’DE NE YAPMAK İSTİYOR?
 İRFAN BAŞÇUHADAR

İngiliz milletvekili John Woodcock ayrıca İngiltere’de Türkiye aleyhindeki tüm toplantıları organize etmesiyle dikkat çeken bir isim. 25 Mart 2015’te İngiliz Parlamentosu’nda yapılan “Suriyeli Kürtler: İnkardan Özyönetime” başlıklı toplantının ev sahipliğini ve organizasyonunu Woodcock yapmıştı. PYD lideri Salih Müslim’in ana konuşmacı olarak katıldığı bu toplantı, PKK bağlantılı bir kuruluş olan Londra merkezli Kürt Araştırmalar Merkezi’nin bir faaliyetiydi.  
 
TÜRKİYE ALEYHİNDE TOPLANTILAR
İngiliz Parlamento binasında düzenlenen “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Dış Politikadaki Yansımaları” ve “Sansürle Mücadele: Yeni Türkiye’de Gazetecilik Özgürlüğü” başlıklı toplantıları da organize eden ve ev sahipliği yapan yine John Woodcock idi. 
 
HOMOSEKSÜELLERE DESTEK
John Woodcock İngiltere’de homoseksüellere destek vermesiyle de tanınıyor. Ocak 2017’de homoseksüel topluluğu desteklemek amacıyla düzenlenen bir toplantıya katılan Woodcock’a toplantıyı düzenleyen Furness LGBT isimli dernek kendi twitter sayfasından teşekkür etmişti. Woodcock bu toplantıda küçük erkek çocuklara kadın makyajı yapmış ve etkinlikten bazı resimler de dernek hesabından yayınlanmıştı. 
Homoseksüel topluluğunu destekleme kapsamında düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapan Woodcock, kendi twitter hesabından “bu etkinliğin ev sahibi olmaktan gurur duyduğunu” ifade eden bir paylaşım yapmış ve homoseksüellerle birlikte çekilen bir resmini yayınlamıştı.
 
JOHN WOODCOCK’UN PEDOFİLİ TOM O’CARROLL İLE YAKIN İLİŞKİSİ
İngiltere’de bilinen en sapkın pedofili olan Tom O’Carroll, 2 sene evvel John Woodcock’un seçim bölgesinden işçi partisine üye olmuştu. Tom O’Carroll, John Woodcock ile birlikte partilere katılıp, içki içerek yakın ilişkide olduğu bilinen biri.
Tom O’Carroll çocukların yetişkinlerle cinsel ilişkiye girebilmesini savunan bir kişi. “Pedofilinin kanunen yasal OLMASI gerektiğine dair kampanyalar düzenliyor ...”  Cinsel ilişki yaşının 10’a indirilmesini istiyor. 2006 yılında erkek çocuğa yapılan bir tecavüzün fotoğraflarını, olumlu görerek dağıtmaktan 2.5 yıl hapiste yatmıştı.
 
JOHN WOODCOCK VE ED HUSAIN 
Geçmişi ve faaliyetleriyle Woodcock gibi Türkiye ve Erdoğan karşıtı bir isim olan Ed Husain’in son dönemde sık sık Türkiye’ye gelmesi ve bazı kritik görüşmelerde bulunması dikkat çekti.
 
ED HUSAIN
Gerçek adı Mohammed Mahbub Husain. Ama Ed Husain ismini kullanıyor. İngiliz hükümetinin ve basınının desteğiyle yayınlanan kitabı “The Islamist (İslamcı)” en çok satanlar listesine girince uluslararası alanda tanındı. Çeşitli gazetelerde makaleleri yayınlanmaya başladı. Daha sonradan ülkeye girişinin yasaklandığı Suudi Arabistan’da İngiliz konsolosluğu için çalıştı ve istihbarat topladı. İngiliz hükümetinin sunduğu maddi kaynaklar sayesinde Quilliam Vakfı’nı kurdu. 2014 yılında İngiltere Dışişleri Bakanlığı danışma grubuna atandı. İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Chatham House’un bir kolu olan CFR’da kıdemli danışmanlık yaptı. Ardından Fethullah Gülen’in en sıkı destekçilerinden olan Tony Blair İnanç Vakfı’nda strateji direktörü olarak görev yaptı. Şu anda Londra’daki Wilson Center Sivil Toplum çalışma Enstitüsü’nde kıdemli danışman olarak çalışıyor.
Ed Husain’in, geçmişte Hizb-ut Tahrir isimli radikal örgütün içinde görev aldığı, kurduğu vakıf ile İngiliz istihbarat servisleri için çalıştığı, Hizb-ut Tahrir içindeki anılarını yazdığı kitabın İngiliz resmi kurumlarının müdahale ve düzeltmelerinin ardından yayınlandığı biliniyor. Uluslararası basında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine çok sayıda yazı kaleme aldığı, 15  Temmuz darbe girişiminin detaylarını 2014 yılında yayınladığı raporda anlattığı, Fethullah Gülen’in desteklenmesini istediği de arşiv belgeleriyle sabit olduğu iddia ediliyor.

HENRI BARKEY HAKKINDA YAKALAMA KARARI 
15 Temmuz hain darbe girişiminin uluslararası ayağı ve organizatörü olduğu iddiasıyla CIA için çalışan Ed Husain’in birlikte Erdoğan karşıtı rapor yazdığı Henri Barkey hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz günlerde yakalama kararı çıkarttı. 15 Temmuz’da Büyükada’da darbe toplantısı yaptığı ve darbeyi organize ettiği öne sürülen Barkey 19 Temmuz’da Türkiye’den kaçmıştı. FETÖ hayranı ABD’li Barkey 19 Temmuz’da otelden ayrılırken resepsiyoniste üzerinde ‘Pensilvanya’ yazılı bir çan bırakmış. Barkey’in oteldeki bir garsona “Türkiye’ye ilk gelişimde HSBC patladı. İkinci gelişimde Gezi patlak verdi. Şimdi de darbe girişimi yaşandı” demesi dikkat çekmiş.
 
ED HUSAIN VE 15 TEMMUZ
Sürmekte olan darbe soruşturmalarında Ed Husain hakkında verilmiş herhangi bir karar henüz yok. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı’nın son günlerde art arda aldığı gözaltı ve yakalama kararlarının ardından özellikle Henri Barkey’in bağlantıda olduğu ve ortak faaliyet yürüttüğü isimlerin de mercek altında olduğu anlaşılıyor.
Fethullah Gülen’e methiyeler düzen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şiddetle karşı olan bir ismin böyle bir dönemde İngiliz milletvekilinin yanında Türkiye’ye gelmesi ve Türkiye’de birtakım görüşmeler yapması kafaları karıştırdı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 18:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ecrin Saadet
Ecrin Saadet - 6 yıl Önce

Bu alçak ingiliz derin devleti ajanlarina vatanimizda yer yok

Hamide Yetişen
Hamide Yetişen - 6 yıl Önce

ED HUSAIN TÜRKİYE’DE NE YAPMAK İSTİYOR?

SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209