Doğu Guta’da yetim çalışmaları devam ediyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Doğu Guta’da yetimler için çok zor şartlar altında çalışmaya devam ediyor.

Doğu Guta’da yetim çalışmaları devam ediyor
 İHH Doğu Guta’da 2014 yılında yapmış olduğu sponsorluk ödemeleri dağıtımı sırasında partner kurum çalışanları Suriye savaş uçakları bombardımanına maruz kaldı. Saldırı sonucu bir çalışan şehit olurken bir çalışan da ağır biçimde yaralanmıştı. Ayrıca Şam merkezde yetimleri kayıt altına almaya çalışan iki bayan çalışan da tutuklanmıştı. Kendilerinden hala haber alınamıyor.

Bütün yaşanan zorluklara rağmen muhasara altındaki İHH görevlileri yılmadan, mazlumlara yetimlere ve acizlere yardımları ve sponsorluk ödemelerini ulaştırmaya devam ediyor.

Suriye ve dünyadaki yetim sayıları

2015 yılında Doğu Guta’daki sponsorluk sayısını daha da büyütmeyi hedefleyen İHH bir ay içerisinde 600 Gutalı yetimi sponsorluk sistemine dahil etmek için kayıtlarına başladı. İHH şu anda Doğu Guta’da 123 yetime düzenli olarak bakıyor. Bu sayıyı kısa süre içerisinde 700’e çıkarmış olacak. Ayrıca sponsorluk sistemine dahil olmayan ama İHH yetimhanesinde kalan 50 yetim çocuğun da ihtiyaçları karşılanıyor. Dönemsel yardımlarda ise 10 bin yetim çocuk yapılan yardımlardan yararlanmaktadır.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye’de sponsorluk sistemine dahil olan yetim sayısı 3 bin iken tüm dünya da bu sayı 51 ülkede 55 bin yetime ulaştı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209