DENİZYILDIZLARI GELECEĞİMİZ SOSYAL PAYLAŞIM GRUBU.

DENİZYILDIZLARI GELECEĞİMİZ SOSYAL PAYLAŞIM GRUBU.

DENİZYILDIZLARI GELECEĞİMİZ SOSYAL PAYLAŞIM GRUBU.
 DENİZYILDIZLARI GELECEĞİMİZ SOSYAL PAYLAŞIM GRUBU.

İş kadını Sevgi Er’ın başlattığı SEN ÇAĞIR YETER! Sloganına birçok kadın da ses vererek çok anlamlı çalışmalar imza atıyorlar. Grupta yer alan Rezzan Demirok, Şebnem Özmen, Gülnur Uludağ Er, Nazlı NazlI, Didem Er böyle güzel bir etkinlik içinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını, tüm denizyıldızlarını kurtarana kadar çabalarımız devem edecek dediler.

Bir hikâyemiz var hepimizin hikâyesi bu. Bir sahil okyanuslara açılan ışıl ışıl ülkemizin sahillerinde... Kıyıya vuran denizyıldızları çabalıyor denize ulaşabilmek için. Biri çıkıyor denizyıldızlarını gören sahile iniyor tek tek denize atmaya başlıyor. Uzaktan seyreden başka biri yanına geliyor ne yapmaya çalışıyorsun diyor. Denizyıldızlarını kurtarıyorum diyor. Tek başına nasıl yapacaksın binlerce var diyor. Hafif bir tebessümle adam bakıyor ve... Sende at denize bir denizyıldızı bir yıldız daha kurtulsun diyor... Adam düşünüyor evet diyor Bu hikâyemiz seyretmek yerine hepimizin bir denizyıldızı olmalı.

Sevgi Er; SLOGANIMIZ; SEN ÇAĞIR YETER!

DENİZYILDIZLARI GELECEĞİMİZ SOSYAL PAYLAŞIM GRUBUNUN
Bir çalışmasını gelin bu hikayenin kahramanalrından dinleyelim.

İSTANBULDAN GEDİKLİYE EĞİTİM DESTEĞİ.


İstanbul’da eğitim gönüllüsü bir gurup köy okullarının ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oluyorlar. Sosyal Paylaşım sitesinde arkadaşım olan Sevgi Er hanımın paylaşımları sırasında bir yorum yazmıştım. Ben (Mehmet GARİP) Isparta’nın Şarkîkaraağaç ilçesi Gedikli köyünde Öğretmenim bende kitap vs. istiyorum şeklindeki yorumuma anında cevap veren Sevgi hanım ihtiyaçlarımızı listelememi istedi. Kendi öğrencilerim ve Müdiremin (Nermin Korkmaz) öğrencilerinin ihtiyaçlarını listeleyip gönderdim. Kitap vs. dışında bot mont ne ihtiyaç diye sorunca mümkün ise Anaokulumuzda dâhil tüm öğrencilerimize bot olsun dedik.

Yarıyıl tatiline girdiğimiz sırada kendileri bizim ihtiyacımız olan 2. 3. 4. Sınıf öğrencileri için Yardımcı kitapları, … Testlerini, 4. Sınıflar için soru bankası, hikâye kitapları, boyama kitapları vs. ve Ana okul öğrencilerimizde dâhil tüm öğrencilerimiz için bot gönderdiler.

Botları; Rezzan Demirok, Tuba Sarıkuş, Şebnem Özmen ve Fatoş Arslan hediye ettiler. Hikâye kitaplarını; Zinnur Ölkentay Özcanlı, Zeynep Özcanlı ve Turan Durmuş hediye ettiler. 2. 3. 4. Sınıf öğrencileri için Yardımcı kitapları, … Testlerini, 4. Sınıflar için soru bankası; Yonca Kayhan hediye etti. Boyama kitap kolisini; Ayça Sucu’nun hediyesi, kargo ise Turan Uzun tarafından üstlenildi. Sevgi hanım sayesinde… Belediyesinden kendi sınıfım için bir bilgisayar sözü aldım. Kısa sürede onu da gönderecekler.

O kadar çok dernek bilmem ne tanıyorum ki böyle güzel işler başardıklarını görmedim. Bir dernekleri ya da büyük sivil toplum kuruluşu olmamalarına rağmen birçok köy okulunun ihtiyaçlarını karşılıyorlar. İşe yaramaz sivil toplum kuruluşları yerine, böyle güzel gönüllü güzel işler başaran insanların sayısı çoğalmalı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bir gurup kurdular “DENİZYILDIZLARI GELECEĞİMİZ” destek verilmeli.
Köy okullarının eksikleri elbette bitmiyor. Bu gelen hediyeler ile öğrencilerim mutlu oldular ve ben ise onları mutlu edebildiğim için onlardan daha fazla mutlu oldum.





SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 01:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209