Cansuyu Derneği Ramazan’a hazır

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde muhtaçlara umut olacaklar

Cansuyu Derneği Ramazan’a hazır
Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde muhtaçlara umut olacaklar

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ramazan ayı ile alakalı bütün hazırlıkları tamamladı. Türkiye’de ve dünyanın birçok bölgesinde yardım organizasyonları yapacak olan dernek, çeşitli ülkelere ekiplerini göndermeye de başladı.

Cansuyu Yardımlaşma Derneği,  bu yıl da Asya, Afrika, Balkanlar ve Kafkaslarda toplam 30 ülkede Ramazan programları gerçekleştirecek. Dernek, ülke içinde ise 67 ilde iftar sofralarına katkıda bulunacak.

TÜRKİYE VE DÜNYA’NIN BİRÇOK ÜLKESİNDE YARDIM DAĞITILACAK

Dünyanın en yoksul kıtası ve geçtiğimiz yıl büyük felaketlerin yaşandığı Afrika'da başta Somali ve Kenya olmak üzere,  Batı Afrika'da Nijer'den Mali'ye, Burkina Faso’dan Orta Afrika’daki Kamerun ve Çad’a kadar Ramazan yardımları ile Afrika'ya adeta çıkarma yapacak olan Cansuyu Derneği, Asya ve Kafkaslar'da da Ramazan dolayısıyla yardım faaliyetleri gerçekleştirecek. Dernek ayrıca Müslümanların büyük zülüm yaşadıkları ve ülkelerinden sürgün edilmekle karşı karşıya kaldıkları Arakan'dan, Bangladeş'e, Filistin’den Suriye’ye birçok ülkede de acılara merhem olmaya çalışacak.

GAZZE, KUDÜS VE SURİYE DE İHMAL EDİLMİYOR

Balkanlar'ı da ihmal etmeyen Cansuyu, Bosna –Hersek’te yapacağı yardımlar ve katılacağı iftar sofralarıyla gönüller arasında sevgi ve kardeşlik köprüsü kuracak. Dernek, Ortadoğu da Kudüs, Gazze ve Lübnan Filistin kampları ile iç savaş nedeniyle büyük acılar çeken Suriye başta olmak üzere toplam 30 ülkede Ramazan programları organizasyonu gerçekleştirecek.

İFTAR, GIDA KOLİSİ VE SU KUYULARI

Cansuyu, 2013 Ramazan organizasyonu kapsamında iftar programları, muhtaç ailelere gıda kolisi ve susuzluk yaşanan bölgelerde su kuyuları açılışı yapılacak. Cansuyu Derneği’nden yapılan açıklamada, derneğin yurt dışına göndereceği gönüllüleri ve çalışanlarını tespit ettiği ve yurtdışında ortak çalışma yürüttüğü partner kuruluşları ile Ramazan boyunca yapılacak programlarının plan ve programlarını tamamladığı bildirildi.

KUMANYA BEDELİ 70 LİRA

'Veren el' ile 'alan el' arasındaki hayır köprüsü olma vazifesini kurulduğu günden itibaren sürdüren Cansuyu, Ramazan'ın bereketinin muhtaçlarla paylaşılmasına vesile olacak. Ramazan'da bir yetimi sevindirmek, bir muhtacın kalbinde yer etmek isteyen hayırseverler 70 TL olarak belirlenen kumanya bedelini derneğe ulaştırarak ihtiyaç sahiplerinin duasını alacak ve yaşayacakları mutluluğa da ortak olacak. Bütün bu çalışmalara maddi katkıları ile destek olan hayırseverlere teşekkür eden Cansuyu yetkilileri, bütün Müslümanların Ramazan aylarını kutlayarak, hayırlara vesile olmasını diledi.

İrtibat ve bağışlar için: Genel Merkez, İl Temsilcilikleri, www.cansuyu.org.tr ya da 0 (312) 285 20 03 numaralı telefon değerlendirilebilir. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209