Budapeşte'den; Başbakan'a ve Türkiye'ye destek

Macaristan Budapeşte'den; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye'ye destek

Budapeşte'den; Başbakan'a ve Türkiye'ye   destek
 Macaristan Budapeşte'den; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye'ye  destek

  
Başbakan'a Avrupa'daki coşkulu desteklerden bir tanesi de Macaristan'dan geldi.
Macaristan'ın farklı bölgelerinden gelerek Budapeşte Kahramanlar Meydanında toplanan Türkler ve Macarlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek gösterisi ve basın açıklaması yaptı, farklı dillerde bildiri dağıttı.
Türk ve Macar Bayrakları ile Hösök Ter meydanında geniş katılımla toplananıldı.  
Yirmi yıldan fazla bir süredir Macaristan'da yaşayan Grup Sözcüsü Makina Mühendisi Osman Şahbaz; Türkiye'nin her konuda ilerlemesine liderlik yapan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın  ve AK Parti Hükümetine kardeşlik adına, istikrarlı Türkiye, istikrarlı Avrupa adına, dünyada ve Türkiye'de barış adına, Türkiye'nin 2023 ve 2071 yıllarına konulan hedeflerinin yakalanması adına, Macaristan'da yaşayan Türkler olarak Başbakanımızın yanındayız. Ayaklarının altına omuz vermeye geldik.

BUDAPEŞTE T.C. BAŞBAKANI İLE GURUR DUYUYOR.
Türkiye'ye ve Başbakanımıza sahip çıkıyoruz. Kaosa dur diyoruz. Son onbir yılda gerçekleştirilen sayamayacağımız  kadar binlerce yapılan işler nasıl unutulur? Ak Parti Hükümeti döneminde Türkiye'de, Dünya'da ve Macaristan'da alnı açık ve dik yürüyen bizler geçmişteki kaos ortamını, bir gecede yaşanılan enflasyonları ve faiz girdabını unutmuyoruz. 
Hayal dahi edemeyeceğimiz, rüyamızda dahi göremeyeceğimiz bu güzelliklerin ve bereketin sekteye uğratılmasını istemiyoruz.
Dünya'da ve Macaristan'da her daim örnek gösterilen, istikrarlı gelişen AB ile müzakere sürecinde olan Türkiye'mizin bu istikrarlı demokrasiye geçmişten daha da fazla ihtiyacı vardır. Bu istikrarlı gelişmeye sekte vurmak isteyenlerin oyunlarını bozmak için buradayız, Budapeşte'deyiz dedi.

Gezi Parkı'na yapılacak inşaatı protesto etmekle başlayan basit bir gösteri, bir anda hükümet karşıtı bir akıma dönüşmüştür.


Bugün 15 Haziran 2013  Cumartesi Budapeşte'de, Hősök Ter'de ( Kahramanlar Meydanında )
 T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek için miting ve basın açıklamasını Budapeşte'de
saat 14:00  geniş, coşkulu ve heyecanlı katılımla Macar ve uluslararası basınında takipiylegerçekleştirildi.

Türk ve Macar Bayrakları dalgalandırıldı. Uzun yıllardaır Macaristan'da yaşayan Türkler'in ifadesi, Ak Parti Hükümeti dönemindeki, Macaristan ve Türkiye arasında olan güçlü ve sıcak diplomatik ve her alandaki ilişkiler hiç bir dönem olmamıştır. Başbakanımızın 2013 şubat ayındaki Macaristan seyahati ile bu zirveye taşınmıştır.

Bu görüşlerimizi Macaristan'ın münevver, aydın, yazar, gazeteci, üniversite camiası ve yöneticileri ile tek tek görüşerek de anlatacağız dedi.

Hösök Ter'de toplanan grup basın açıklaması yaptıktan, yazılı bildirileri çevredeki insanlara dağıttıktan sonra  dağıldı.



Haber & Fotoğraf :Osman Şahbaz
Macaristan

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209