Bu Karar Cuntanın Ölüm Listesidir

Mısır’da cuntacıların verdiği idam kararları hakkında Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut yazılı bir açıklama yaptı. Av. Hamza Akbulut yaptığı açıklamada “Bugün Mısırdan gelen 529 idam kararı haberi, bağımsız bir yargının aldığı karar değildir

Bu Karar Cuntanın Ölüm Listesidir
 Bu Karar Cuntanın Ölüm Listesidir

Mısır’da cuntacıların verdiği idam kararları hakkında Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut yazılı bir açıklama yaptı. Av. Hamza Akbulut yaptığı açıklamada “Bugün Mısırdan gelen 529 idam kararı haberi, bağımsız bir yargının aldığı karar değildir. Bu karar cuntanın ölüm listesidir. Mısır darbe mahkemeleri “savunma hakkını” ihlal ederek aldığı idam kararları ile toplum üzerinde baskı kurmuştur. Alınan bu kararlar hukuk dışıdır asla kabul edilemez” dedi.

Akbulut devamla “Mısırda 3 Temmuz 2013 tarihinden itibaren darbeciler yönetimi ele geçirmiş ve ülke o günden bugüne olağanüstü dönem yaşamaktadır. Darbe yönetimi katliamlar yapmış, binlerce masum insanları tutuklamıştır. Bununla da yetinmeyen cunta, ülkedeki önemli sivil kuruluşlar üzerine baskı kurarak onları yasadışı ilan etmiştir. 

Bugün Mısırdan gelen 529 idam kararı haberi, bağımsız bir yargının aldığı karar değildir. Bu karar cuntanın ölüm listesidir. Mısır darbe mahkemeleri “savunma hakkını” ihlal ederek aldığı idam kararları ile toplum üzerinde baskı kurmuştur. Alınan bu kararlar hukuk dışıdır asla kabul edilemez.

Kardeş ülke Mısır’da yaşananlar bir sindirme ve yok etme operasyonudur. Mısır halkının gasp edilmeye çalışılan egemenlik hakkını korumasını asil bir davranış olarak görüyoruz.  Herkes Mısır Halkının demokratik tercihine saygı göstermelidir.

Bugün Mısır’da uygar dünyanın gözü önünde cereyan eden ve insanlık adına utanç verici olan bu hukuksuz uygulamaları telin ediyor, insanlık vicdanını göreve davet ediyoruz” dedi..





SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209