Başbakan'ın Koymuş Olduğu Hedefi Hep Birlikte Yakalayacağız

ASKON Genel merkezinde Genel Başkan Mustafa Koca ve Genel Sekreter H.Bahadır Tuzcu Macar heyetini karşıladı.

Başbakan'ın Koymuş Olduğu Hedefi Hep Birlikte Yakalayacağız

             Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMÜŞAD)

 Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz, Macaristan İstanbul Ticaret Ataşesi Janos Weisz ve Asistan Mehmet Akdeniz ASKON ( Anadolu Aslanları İşadamları Derneği ) ve Türk Hava Yolları ( THY )'na ziyarette bulundu.

             ASKON Genel merkezinde Genel Başkan Mustafa Koca ve Genel Sekreter H.Bahadır Tuzcu Macar heyetini karşıladı.
 
            Başkonsolos aktif ve başarılı ASKON üyesi işadamlarını Macaristan'a yatırım yapmaya davet ederek konuşmasına başladı. Bu yıl şubat ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Budapeşte'yi ziyaretlerinde, şimdi 2 milyar dolar olan dış ticaretimizin Macar Başbakan'ı Viktor Orban ile 
2015 yılına kadar 5 milyar dolar olması için hedef belirlemişlerdir. Bizlerde bugün bu ziyaretimizi bu vesile ile gerçekleştiriyoruz.

              Aynı zamanda, 04 Eylül 2013 çarşamba günü Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özhaseki'nin ev sahipliğinde Macaristan Ankara Büyükelçimiz Dr. Janos Hovari, Macaristan Ekonomi Bakanlığımızdan gelecek uzmanların katılımı ve TÜMİŞAD ile birlikte '' Macaristan'da yatırım ve iş fırsatları '' konulu seminer düzenleyeceğiz. Bu seminerde ASKON üyelerini de görmek isteriz dedi.

            Başkan Mustafa Kara'da Macar heyetini ASKON'da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bizler işadamıyız. Sizin gibi proaktif, dinamik bir diplomatı ve heyetinizi yanımızda görmek ayrıca bizi heyecanlandırmış memnun etmiştir.

            Yanınızda Kayserili  güçlü sanayici ve işadamı Sayın Osman Şahbaz'ı alarak zaten bir sıfır önde başlıyorsunuz. ASKON olarak Macaristan ile işbirliği içerisinde olmak isteriz. En kısa bir zaman diliminde üyelerimize Macaristan'daki yatırım ve iş fırsatlarını anlatmak üzere bir panelde sizleri dinlemek isteriz dedi.

           TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz'da Macaristan'daki tecrübe, bilgi birikimi ve edinimlerini paylaşmaya Macaristan'a gelecek işadamlarımıza ev sahipliği yapmaya hazırız dedi.

            Macar heyet sonrasında Türk Hava Yolları ( THY ) Genel Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Bolat'ı makamında ziyaret etti.

          Toplantıda Uluslararası İlişkiler ve İttifaklar Başkanı Özlem Salihoğlu, Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Murat Baş'da hazır bulundu.

           Karşılıklı iyi dileklerde bulunulduktan sonra, Başkonsolos Gabor Kiss Macaristan'ın güneyinde Hırvatistan sınırına yakın 150 yıl Osmanlı egemenliğinde kalan birçok zengin tarihi eserin bulunduğu, Macaristan ile ilişkilerimizi daha ileri götürmek üzere Pecs şehrindeki Havaalanına THY’nin sefer düzenlemesi konusunda öneride bulundu. 

TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz'da uluslararası alandaki rekabette gücünü kanıtlamış THY’ni yıllardır Budapeşte'de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye'nin gururu ve başarılı olan THY Pecs'de de neden olmasın? 2012 Eylül ayında Pecs havaalanını TİKA Başkanı  Sayın Dr. Serdar Çam ile birlikte ziyaret etmiştik. Antrepo, lojistik ve ulaşımın Avrupa'daki merkezi konumundaki Macaristan'la ikili işbirliğimiz daha da güçlendirilmelidir. Türkiye'nin 2023 vizyonu da bunu gerektirmektedir dedi.

Kanuni Sultan Süleyman'ın şehit düştüğü iç organlarının defnedildiği yine birçok Osmanlı eserinin bulunduğu Szigetvar şehrine 35 km. mesafedeki Pecs şehrinde Gazi Kasım Paşa Camii, Yakovalı Hasan Paşa Camii, İdris Baba Türbesi, Memi Paşa Hamamı ve Ferhat Paşa Camii bulunmaktadır.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209