BAŞBAKAN ‘KORSAN’ GÜNDEMİ BİTİRİYOR

‘Korsan taşımacılık hakkın gaspıdır. Gerekirse elinden aracını alırız.’

BAŞBAKAN ‘KORSAN’ GÜNDEMİ BİTİRİYOR

 Taksicilerin en büyük sorunu haline gelen korsan taşımacıların sayısı gün geçtikçe artıyor. Sayısı artan korsan taşımacılar devleti yıllık 100 milyon TL zarara uğratırken aynı zamanda da taksici esnafının gelirine haksız yere ortak oluyor. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından kurulan Korsan İhbar Birimi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ile 2010 yılında 13 bin 508, 2011 yılında 17 bin 52 araca suçüstü ile işlem yapıldı. Ülke genelinde 75 bin olan taksi sayısı, İstanbul’da 17 bin 395 iken korsan taşımacı sayısının 50 bin civarında olduğu söyleniyor. Bu durum da göstermektedir ki yasal düzenlemeler olmadan sadece emniyet güçlerimizin üstün hizmetleri ve tedbirleriyle sonuca ulaşmak mümkün değil.

‘Korsan taşımacılık hakkın gaspıdır. Gerekirse elinden aracını alırız.’

Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın kısa aralıklarla İstanbul’da taksicileri iki kez ziyaret etmesi ve ‘Korsan taşımacılık hakkın gaspıdır. Gerekirse korsanın elindeki aracını alırız’ cümlesi üzerine milletvekilleri de harekete geçti. Eylül ayında İTEO’nun hazırladığı, Başbakan ve ilgili bakanlara arz ettiği yasa tasarısı AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından AK Parti Meclis grubuna sunuldu.  

Müjdeli haber Metin Külünk’ten geldi

AK Parti Meclis grubunda ve Merkez Yürütme Kurulu’nda görüşülen yasa tasarısı kurum görüşlerinin alınmasının ardından Meclis’e geliyor.

Metin Külünk sunduğu yasa tasarısı ile ilgili olarak Başbakan’ın talimat verdiğini ve İçişleri Bakanlığınca teklifin Meclise getirilmesi sürecinde kurum görüşlerinin alındığını belirtti.

Külünk ayrıca, Meclis tatile girmeden taksicilerin en önemli sorunu olan korsan taşımacılığı bitirecek yasanın hayata geçeceği müjdesini de verdi.

Korsan taşımacıya 3 bin, müşteriye 600 TL ceza

Külünk tarafından sunulan yasa teklifinde amacı dışında kullanılan araçlara kesilecek 3 bin TL cezanın yanında, şoföre ve araç sahibine 20 trafik ceza puanı yazılması, suçun tekrarı halinde ehliyete 6 ay el konulması, korsan taşımacılık hizmetini kullanan müşterilere 600 TL para cezası yazılması da bulunuyor. 




SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209