AVRUPA'DA YÜKSELEN AYRIMCILIK SORUNU PANELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve kurumumuzun da katılımcı olarak yer aldığı 5. Kocaeli Kitap Fuarı sona erdi.

AVRUPA'DA YÜKSELEN AYRIMCILIK SORUNU PANELİ

AVRUPA'DA YÜKSELEN AYRIMCILIK SORUNU PANELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve kurumumuzun da katılımcı olarak yer aldığı 5. Kocaeli Kitap Fuarı sona erdi. 11-19 Mayıs tarihleri arasında devam eden ve yaklaşık 500 bin ziyaretçinin katıldığı fuar boyunca UHİM standında ziyaretçilere kurumumuzun çalışmaları hakkında bilgi verildi ve UHİM yayınları ücretsiz olarak dağıtıldı.

Fuar boyunca gerçekleştirilen çok sayıda etkinlikten biri de kurumumuz tarafından organize edilen “Avrupa'da Yükselen Ayrımcılık Sorunu Paneli”ydi. Moderatörlüğünü UHİM Hukuk Direktörü Av. Mustafa Demiral’ın yaptığı panelde, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Dr. Lütfü Özşahin ve UHİM Genel Sekreteri Veysel Başar konuşmacı olarak yer aldı.
Katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen panelde Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Avrupa merkezli dünyada yaşanan ayrımcılığın sebep olduğu hak ihlallerini tarihi süreç içerisinde ele alırken, Dr. Lütfü Özşahin konuşmasında Avrupa’da yaşanan ayrımcılığın dini ve felsefi temellerine vurgu yaptı. UHİM Genel Sekreteri Veysel Başar ise Avrupa’da yaşanan ayrımcılık sorununun sosyal, siyasal ve ekonomik nedenlerini, son dönemde yaşanan örneklerle açıkladı.

Panelde, Avrupa’da özellikle son yıllarda giderek yükselen ayrımcılık sorununun pek çok boyutunun olduğu, başta Türkler ve diğer Müslüman unsurlar olmak üzere, Avrupa’da yaşayan yabancıların sosyal, siyasal, hukuki, ekonomik ve kültürel açıdan büyük bir baskı altında oldukları vurgulandı. Avrupa’nın pek çok ülkesinde özellikle Müslüman unsurları baskı altına alan pek çok uygulamanın Avrupa’nın özgürlükçü söylemiyle taban tabana zıt olduğu üzerinde duruldu. Öte yandan Almanya’da yaşanan derin devlet destekli neo-nazi cinayetlerinin yıllarca görmezden gelinerek üstünün örtüldüğü, bugünlerde konu ile ilgili olarak devam eden davanın da ciddi soru işaretleri taşıdığı konuşmacılar tarafından dile getirildi. 






SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209