ASKON İFTARI MUHTEŞEM BİR ATMOSFERDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Koca: “İleri teknoloji üreten bir ülke olmalıyız” Raşit: “Suriye’de bir lokma ekmek bulamayanları düşünün” Esmerer: “Mısır’daki darbeyi Kazlıçeşme’de tel’in edeceğiz” Avcı: “Serbest kıyafeti velilerin tercihine bırakıyoruz”

ASKON İFTARI MUHTEŞEM BİR ATMOSFERDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 ASKON İFTARI MUHTEŞEM BİR ATMOSFERDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Koca: “İleri teknoloji üreten bir ülke olmalıyız” 

Raşit: “Suriye’de bir lokma ekmek bulamayanları düşünün” 

Esmerer: “Mısır’daki darbeyi Kazlıçeşme’de tel’in edeceğiz” 

Avcı: “Serbest kıyafeti velilerin tercihine bırakıyoruz”

 Geleneksel ASKON İftarı, Topkapı 1453 Tesislerinde muhteşem bir atmosferde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Saadet Partisi GİK Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye Muhalif Liderlerinden Prof. Dr. İmaduddin Raşit, sivil toplum örgütü başkanları, üniversite öğretim üyeleri, ASKON sektör başkanları ve ASKON üyelerinin katıldığı iftar programı, Nuru Osmaniye Camii İmam Hatibi Metin Balcı’nın Kur’an tilavetiyle başladı. İftar  sonrasında Mehmet Celal Terzi sofra duası yaptı.

 ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, açılış konuşmasında her sene iftar programlarında dünyanın bir başka coğrafyasındaki sancılı Müslüman ülkenin durumundan bahsettiklerini belirterek, “Bu seneki ana temamız Suriye’dir. Biz yalnızca kendini düşünen bireyler olarak yaratılmadık. Gazze’de, Somali’de, Arakan’da Müslüman kardeşlerimize sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde sahip çıktık” dedi. Gezi Parkı olaylarının da Türkiye’ye kurulan bir tuzak ve komplo olduğunu belirten Koca, “Gezi Parkı’nda kesilen 4 ağaca karşı 400 bin ağaç dikeceğimizi deklare ettik. Türkiye gelişmeli, büyümeli. Biz ülke olarak bilgiyi satabilecek bir pozisyonda olmalıyız. Bölgemizde lider olmak istiyorsak, yüksek teknoloji üreten ve satan ülke olmanın formülünü araştırmalıyız” diye konuştu. 

Suriye Muhalefet liderlerinden Prof. İmaduddin Raşit ise yaptığı konuşmada Suriye sorununun batı ülkelerinin taraflı tavırları dolayısıyla çözülmediğini ifade ederek, “2011 yılında bu problem çözüm aşamasına gelmişti. Ama batı ülkeleri Suriyeli Müslüman’lardan korkarak, çekinerek sorunu sürüncemede bırakmayı yeğlediler. Batı ülkeleri Libya halkına yardım ettiği kadar Suriye halkına yardım etmedi. Suriye’ye İran, Rusya, Baas Rejimi yardımını görmezden geldiler. Bugün burada çok güzel bir iftar yaptık. Ama, Allah rızası için şu anda Suriye’de bir ekmeğe muhtaç insanların durumunu da düşünmenizi istiyorum. Artık Suriye sorunu Müslümanların sırtında bir sorumluluktur. Şu andaki Suriye’nin sorunu Suriye Dostlarının elindedir” değerlendirmesini yaptı.

 Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Selman Esmerer, Suriye olayları sıcaklığını korurken Mısır’da meydana gelen olayların vicdanı olan herkesin yüreğini sızlattığını, demokrasinin askıya alınması meselesinde özellikle batının iki yüzlü bir tavır sergilediğini belirterek, “Darbeye darbe diyemeyen batıyı ve demokrasiyi ayaklar altına alan Mısır militarist iradesini lanetlemek için Kazlıçeşme’de bir miting düzenliyoruz” dedi.

Mısır’ın bugün ayakta ve başkaldırdığını kaydeden Esmerer, “İnşallah Mısır’da darbeye direnenler başarılı olursa, bu tüm İslam alemine ve dünyaya çok önemli bir mesaj ve ışık olacaktır. Bizim mitingimize İhvanı Müsliminden İbrahim Mü’min bey katılacak. Mısırlı Müslümanlara çok önemli bir moral motivasyon olacak. Batıya, darbeye darbe diyemeyenlere gerçeği yüzlerine haykıracağız. Zira Allah kafirler istemese de nurunu tamamlayacaktır” diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Mustafa Destici, acının, zulmün, gözyaşının olduğu tüm coğrafyaların İslam coğrafyası olduğunu belirterek, “Acaba Srebrenitsa’da ölenler Hristiyanlar olsaydı, Batı böylesine vurdumduymaz davranabilir miydi?” dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise yaptığı kısa konuşmasında serbest kıyafet uygulamasıyla ilgili bir müjdeyi verdi.

Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan yeni yönetmeliğe göre önümüzdeki yıl velilerin yüzde 51’inin tercih etmesi durumunda formaya geçiş yapabileceklerini belirten Nabi Avcı, “Bu konuda yaşanan sıkıntıları bertaraf etmek için böyle bir tercih sistemini getirmiş bulunuyoruz. İnşallah, bu tercih velilerimizin sıkıntılarının giderilmesine yardımcı olacak” dedi.






 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209