ASKON 400 BİN FİDAN DİKİYOR

Başbakan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)’un Orman ve Su işleri Bakanlığı ile işbirliği halinde organize ettiği 400 bin fidan dikim törenine iştirak ediyor.

ASKON 400 BİN FİDAN DİKİYOR
 14 Aralık Cumartesi günü 400 bin fidan dikiminin başlatılması ile ilgili olarak bir dikim töreni yapılacak. ASKON, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği halinde yapılacak olan bu dikim töreni, sayın Başbakanın iştirakleriyle gerçekleştirilecek. Tüm üyelerin, protokol mensuplarının ve basının da davet edileceği bu törene aynı zamanda tüm İstanbul halkı da davet ediliyor.

İstanbul’un Çatalca, Durusu ve Sultanbeyli Orman bölgelerine dikilecek olan bu fidanların bir kısmı Sultanbeyli bölgesinde kalan Pendik VİAPORT yanındaki araziye dikilecek. Tören de bu alanda yapılacak.

VIAPORT yanındaki bu orman aynı zamanda, Sağlık Bakanlığı’nın istekleri doğrultusundaGARD ormanı niteliğinde olacak. Halk sağlığı açısından kıymetli bir programa hizmet edecek olan bu orman, yerleşim yerlerine yakın olması ile kullanımı kolaylaştıracak.Özellikle Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programına uygun olacak olan fidan türleri tercih edilen bu orman, önemli bir hizmete vesile olacak. Ayrıca göğüs hastalıkları yaşayan insanlar için bir ferahlama mekanı, bir tedavi atmosferi olacak.   

ASKON’un oluşturacağı bu ormanların özel bir anlamı daha bulunmaktadır. ASKON ORMANLARI Milli İradeye Saygıyı sembolize etmek gibi bir özel anlama sahipler.  Zira ASKON’da orman oluşturma fikri, Milli İradenin hiçe sayılıp manipülasyonlarla iktidar değişimi organize etmeye çalışan yapılara karşı gösterilen reaksiyonun bir gereği olarak ortaya konan tavrın içerisinde verilmiş olan bir söze dayanmaktadır.

İşin başlangıç noktası, maalesef ülkemizde hep dramatik vandalizm özelliği ile anılacak olan gezi olaylarına dayanmaktadır.  ASKON o zaman da tavrını açıktan ortaya koymuş ve millet iradesinin önemsenmesi gereğini vurgulamıştı. İktidarlar artık sadece ve sadece seçim yoluyla değişmeli fikrini bütün samimiyetiyle savunmuştu.

ASKON o metinde, ağaç sökülme bahanesini bertaraf etmek için de “4’ e karşı 400 bin fidan” sözü vermişti.  İşte şimdi bu sözün yerine getirilme zamanıdır.  Tüm halkımız bu güzel çevre eylemine davetlidir.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209