ANADOLU YAYINCILAR BİRLİĞİ SELAHATTİN DEMİRTAŞ’I KINADI

ANADOLU YAYINCILAR BİRLİĞİ SELAHATTİN DEMİRTAŞ’I KINADI

ANADOLU YAYINCILAR BİRLİĞİ SELAHATTİN DEMİRTAŞ’I KINADI
 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün partisinin Paris’te gerçekleşen mitinginde, Anadolu medyasına yönelik sözlerine, Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sinan Burhan’dan yanıt geldi.

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dünkü gerçekleşen mitingde, ulusal medyanın hükümetin tekelinde olduğunu bildiklerini ve buna Anadolu medyasının da eklendiğini ifade ederek şaşırtıcı bir açıklamada bulunmuştu.

Bu açıklamaların ardından, Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sinan Burhan, Selahattin Demirtaş’a hem yayın teklifinde bulundu hem de Anadolu medyasına çirkin bir iftirada atıldığını ifade etti.

Anadolu Yayıncılar Derneği’nin bu zaman kadar, doğrunun yanında olduğunu belirten Başkan Sinan Burhan, ‘‘Dün Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Paris’te Ulusal medya ve Anadolu medyası hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarında biz Anadolu medyasını hiçbir gerekli sebep olmadan gereksiz yere eleştirdi. Bizler Anadolu Yayıncılar Birliği olarak 1 haftadır yaptığımız yayınlarla Güneydoğu’da ve Doğu Anadolu’da halkın nabzını tutmaya çalışıyoruz.  Bu programlardan dolayı kendisi bizim Ak Parti’nin güdümünde olduğumuzu söylüyor. Ben şunu açıkça belirtmeliyim ki biz hiçbir siyasi partinin güdümünde değiliz. Bizler Anadolu Yayıncılar Birliği olarak bize gelen yayın teklifleri ile Anadolu’nun sesi olmaya çalışıyoruz. Ben Demirtaş’ın bu açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendiriyor ve bize karşı çirkin bir iftira atıldığını belirtmek istiyorum. Bu ekranlar kendilerine açıktır. Bizler özgürlük ve tarafsızlığa büyük önem veriyoruz. Buyursun kendisi de gelsin. O nedenle ön yargılı ve talihsiz beyanları kınıyorum.’’ dedi.

Diğer yandan Selahattin’in Demirtaş’ın Paris’te yaptığı açıklamalara bir kınamada da Kon Tv Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay’dan geldi.

Nurettin Bay yaptığı açıklamada, Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın her yere müdahale ettiği gibi Anadolu medyasına da müdahale ettiğini ve Selahattin Demirtaş’ın, ilkeli ve tarafsız yayıncılık yapan Anadolu medyasına söyleyecek hiçbir sözünün olmadığını belirtti. Nurettin  Bay Demirtaş’ın açıklamlarını da buradan kınıyorum diye konuştu.

 

Sinan BURHAN

Anadolu Yayıcılar Derneği Başkanı

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209