Anadolu Gençlik'te 38. Dönem ''Yine Yeniden Kutlu Yürüyüş''

Anadolu Gençlik Derneği, Ankara Genel Merkez Binasında yapılan Bölge ve Şube Başkanları Divan Toplantısı ile ''yine, yeniden kutlu yürüyüş'' şiarıyla 38.Dönem için start verdi.

Anadolu Gençlik'te 38. Dönem ''Yine Yeniden Kutlu Yürüyüş''

  Genel Merkez Başkanlık Divanı üyelerinin, bölge başkanlarının ve şube başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Başkanlık Divanının teşekkülünün ardından Genel Başkan Salih Turhan açılış konuşması için kürsüye geldi. Selamlamanın ardından İnşirah süresini okuyan Turhan, ''Her zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Gerçekten zorlukla birlikte kolaylık vardır. Bize düşen bir işi bitirince yeni bir işe koyulmaktır.

Rabbimiz hepimize inşirah versin. Yeryüzünde hepimiz için mühleti her an bitebilecek bir zaman dilimini tüketiyoruz. Bir dönemi bitirdik yeni bir döneme başlıyoruz. Âlemlerin rabbinin hoşnutluğunu arayan bu gençlik hareketinin 38. Döneminin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz.''  diyerek sözlerini sürdürdü.

Allah her daim hepimizi bu şuur üzere kılsın

Bir inancın, bir düşüncenin, bir idealin kuvveden fiile geçmesinde beş basamak olduğunu söyleyen Turhan, bu basamaklardan ilkinin hayal etmek olduğunu belirtti ve ''Şunu biliyoruz ki tarih düş görenlerin mülküdür. Her büyük değişim bir insanın hayal kurmasıyla başlar.

İnsanların yolları hayalleri kadardır. İnsanların yolları aşkları kadardır. Yeryüzüne dair tüm hayaller kısa sürede tükenen yollar gibidir. İnsanı köreltir. Yürüdükçe daha da ötesine gidilen bir yol ise insana çok daha farklı kapılar açar.'' şeklinde konuştu.

Sözlerine "Uğruna yürünülecek hayallerimiz varsa elle tutulur gözle görülür hedeflerimiz de olacaktır. Hayallerin gerçek olması önümüze koyduğumuz yakın hedefleri gerçekleştirmemizle ve uzun hedeflere doğru yol almamızla mümkün olur.'' diyerek devam eden Turhan, ''Uzun, meşakkatli, engebeli bir yola çıkabilmek için ulaşmak arzu edilen yere dair heyecan gerekir. Hele bir de etrafınızda vesveseciler varsa bu heyecanın damarlarınızda kanla birlikte dolaşması gerekir. Hayallerimize giden çileli yolda bizi harekete geçiren güce heyecan denir. Her bir hedefe varmak ancak harekete geçmek ile olur. Bütün yol başta atılan bir adım ile başlar. En uzun mesafeler besmele çekilip atılan o ilk adımla aşılır.

Bütün bunlar için bir insanın hayatta olması gerekir. İmanın en küçük şubesi yoldaki bir taşı kaldırmakken kötülükler, zulümler, insafsızlıklar karşısında üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareketsiz duran kitlelerde ne heyecan kalmıştır ne de can. İşte bugün bizim burada olmamız hayatta olduğumuzun, diri bir teşkilat olduğumuzun göstergesidir.

Biz çağırdığımız için değil, siz inandığınız için geldiniz. Allah her daim hepimizi bu şuur üzere kılsın.'' şeklinde konuşarak bu beş basamağı hayal, hedef, heyecan, hareket ve hayat olarak sıralamış oldu.

"Yaratan Rabbinin adıyla oku''

Her geçen 1 dakikada dünyada 10 çocuğun açlık nedeniyle ölmekte olduğunu, her yıl 12 milyon insan açlıktan öldüğünü,  içme suyundan mahrum bırakılmış 1 milyar 200 milyon insan bulunduğunu, 925 milyon insan açlıkla karşı karşıya bırakıldığını, 2 milyar insan yoksulluk sınırın altında yaşadığını belirten Turhan ''Evet, biz bu tabloyu biliyoruz. Acısını yüreğimizde hissediyoruz. Komşusu açken tok yatanlardan olmamak için Anadolu Gençlik Derneği çatısı altında mücahede ediyoruz.'' şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Daha sonra Polis Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Karakaya'nın Polis Bilimleri Dergisi'nde yayınlanan makalesinde çocuk suçları ile ilgili ortaya konulmuş sonuçlara da değinen Turhan, ''Bir ülkenin çocukları okullu oldukça, bir ülkede çocuklar zorunlu eğitime tabi tutuldukça işlenen suç oranı artıyorsa eğitim sisteminin içeriğini bundan ayrı düşünmek aymazlıktır. Zorunlu eğitim süresini ister 4 4 4=12 yıla çıkarın ister 12 12 12=36 yıla çıkarın eğer bu ülkede çocuklara manevi bir eğitim verilmeyecekse bu tablodaki vahamet katlanarak devam edecektir. Diyorlar ki ''ilk inen vahiy 'oku' diyor.'' Hayır. İlk inen vahiy oku demiyor.

İlk inen vahiy ''Yaratan Rabbinin adıyla oku'' diyor. Okumaya besmele ile başla diyor. Besmelenin ruhuna uyarak oku diyor. Kendini bil, insanı bil, toplumu bil, çevreyi bil, evreni bil ve Rabbini bil diyor. Eğitim besmelesiz olunca hem çocuk suçluların sayısı artıyor, hem de işte Ramazan Bayramını, öncesini ve sonrasını kana bulayanların sayısı artıyor.'' dedi. Turhan'ın konuşmasının ardından Başkanlık Divanı Üyeleri sunumlarını yaptılar. Toplantının öğleden sonraki bölümünde rapor müzakerelerine geçildi. Bazı Bölge Başkanlarının ve Şube Başkanlarının konuşmalarının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle toplantı son buldu.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209