ANADOLU ASLANLARI 35 KİŞİLİK İŞADAMI HEYET İLE LİBYA’DA

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkan Mustafa KOCA başkanlığında 35 kişilik işadamı heyeti ile Libya’ya gitti.

ANADOLU ASLANLARI 35 KİŞİLİK İŞADAMI HEYET İLE LİBYA’DA

 Heyet Trablus’ta resmi kurum ve kuruluşlarla iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Bu çerçevede Libya İş adamları Konseyi Başkan ve üyeleri ile görüşen ASKON Heyeti, ayrıca Türkiye Trablus Büyükelçisi Ali Kemal AYDIN’ı da makamında ziyaret etti. Görüşmede Genel Başkan Mustafa KOCA, “Gerçekleştirilen son genel kuruldan bahsederek Türkiye’deki kalkınma ve Libya’daki ekonomik durum hakkında” görüşlerini belirtti. ASKON olarak çeşitli sektörden ASKON üyesinin katılacağı bir fuarı Bingazi’de gerçekleştirmek istediklerini belirten KOCA, “Ülkemize katma değer üretecek her türlü ticarete hazır olduklarını ifade etti.”

 

Trablus Büyükelçisi Ali Kemal AYDIN’da Libya’daki siyasi ve ekonomik durum hakkında bilgiler vererek “ Türkiye’nin en fazla ihracatını arttırdığı ülkelerin başında Libya’nın geldiğini ihracat rakamlarının 2011 yılında 747 milyon iken bu sayının 2012 senesi itibari ile 2.140 milyon dolara yükseldiğini ve bu durumunda Libya’nın ülke ekonomisini canlandığını belirtti”.

 

Gezi kapsamında 04-07 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen SENEXPO MODTEXSTYLE fuarına katılan ASKON üyesi firmaları ziyaret edildi. Fuarda Genel Başkan Mustafa KOCA, Libya AB Partisi Başkanı Mohammed H.SOWANE ve Tobruk Ticaret Odası Başkanı  Dr.Abdullah Ali MAGERHİ ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde Türkiye-Libya iş ilişkilerinin geliştirilmesine önemine vurgu yapıldı.











www.sivilhaber.com

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209