ALAMWORLD DÜNYA İLE İFTAR YAPIYOR

İslami değerlere uygun olarak, dünyanın ilk sosyal medya platformu olarak İstanbul merkezli olarak kurulan SALAMWORLD, Ramazan Ayı vesilesiyle düzenlediği Dünya İftar Programlarına Saraybosna’nın ardından İstanbul’da devam etti.

ALAMWORLD DÜNYA İLE İFTAR YAPIYOR

  ALAMWORLD DÜNYA İLE İFTAR YAPIYOR



İslami değerlere uygun olarak, dünyanın ilk sosyal medya platformu olarak İstanbul merkezli olarak kurulan SALAMWORLD, Ramazan Ayı vesilesiyle düzenlediği Dünya İftar Programlarına Saraybosna’nın ardından İstanbul’da devam etti.



Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın telgraf gönderdiği SALAMWORLD iftarına Prof. Dr. Nevzat YALÇINTAŞ, Devlet Eski Bakanı Teoman Rıza GÜNERİ, Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA, İstanbul Eski Milletvekili Ahmet ÇAKAR, Uluslararası Hukukçular Birliği Başkanı Av. Necati CEYLAN, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem TOPAL, İlahiyatçı Ali Rıza DEMİRCAN, Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani ALTUN, Avrupa Müslüman Topluluklar Birliği Başkanı Ebubekir RIEGER, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Selamettin ERMIŞ ve Tasavvuf Müziği Sanatçısı Erkan MUTLU’nun da aralarında bulunduğu medya, siyaset, sanat dünyasından ve birçok sivil toplum kuruluşundan üst düzey bir katılım oldu. Enerji Bakanı Taner YILDIZ, İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz BABUŞÇU da iftara telgrafl mesajı gönderdiler.



Dünya Güzel Kur’an Okuma Yarışması birincisi Hafız REMZİ ER’in Kur’an tiaveti ve ezan okuması ile başlayan İftar programının açılışında konuşan SALAMWORLD PR Direktörü ve Türkiye Ülke Koordinatörü Yavuz Selim KURT: “SalamWorld olarak dünyanın dört bir yanında düzenlendiğimiz iftar programlarına, projenin genel merkezinin de bulunduğu İstanbul’da devam ediyoruz. Türkiye bu yeni sosyal network için her bakımdan büyük önem taşıyor. Bu büyük IT yatırımını ülkemize getirenlere teşekkür ediyorum. Dünyanın en büyük Sosyal ağlarından birisini çok kısa sure içinde kurduk ve kapalı beta olarak yayına soktuk. Şimdi davet gönderdiğimiz kullanıcılarımızla açık beta versiyonuna geçinceye kadar deneme yayınında bulunacağız. Projemize destek veren milletimize ve medyamıza çok teşekkür ediyorum” dedi.



İftarda selamlama konuşması yapan SALAMWORLD Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahid NİYAZOV da: “Biz İslam dünyasına yenilikçi bir alternatif getirmek için yola çıktık. İslamın, ahlakın, ailenin değerlerine uygun bir sosyal network kurduk. Bunun için de Türkiye’yi merkez olarak seçtik. Bu mübarek ayın bereketinden yararlanmak amacıyla İslam beldelerinde iftarlar düzenleyerek kardeşlerimizle orucumuzu açıyoruz. Ilk iftarımızı Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da büyük bir katılımla gerçekleştirdikten sonra bu 2. Iftarımızı Eba Eyyub El Ensari’nin hemen yakınında İstanbul’da düzenlemenin memnuniyetini yaşıyorum. Bundan sonra Kahire, Jakarta ve Kuala Lumpur’da da iftarlar tertip ederek Müslüman kardeşlerimizle buluşacağız. Bizi izlemeye devam edin SALAMWORLD’e destek olun, sahip çıkın, biz Türkiye’yi ve burada yaşayan tüm Müslüman kardeşlerimizi çok seviyoruz” dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209