Akademi Kıbrıs'tan basına bilgilendirme

Akademi Kıbrıs'tan basına bilgilendirme

Akademi Kıbrıs'tan basına bilgilendirme

Akademi Kıbrıstan basına bilgilendirme

Akademi Kıbrıs Gelişim platformu 2008 yılında kurulmuş ve bugün itibari ile KKTC’nin en aktif Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olarak Ada’da hizmetlerine davam etmektedir. Kurulduğu ilk günden itibaren Türkiye’miz ile yavru vatan arasında bir köprü vazifesi görmeyi Murad eden Akademi Kıbrıs, KKTC’nin kendi öz bünyesinden çıkmış ve iki halk arasında kardeşlik bağlarının güçlenmesi adına çok çeşitli alanlarda çalışmalar yürütmüştür.

Halka mal olmuş bir STK olarak, Çalışma arkadaşlarımızın ihlas ve samimiyetine binaen yaptığımız her türlü faaliyet halkın nezdinde muteber karşılık buldu ve aşağıda bir kısmını sayacağımız bu güzide hizmetlere kapı araladı.

Bunlardan çok az bir kısmını takdirlerinize sunmak istiyoruz;

2008 Yılında açmış olduğumuz Girne Erkek öğrenci yurdu ve devamında Lefkoşa Kız yurdu, Lefkoşa erkek yurdu ve öğrenci evlerimizle maddi durumu yerinde olmayan yaklaşık 250 öğrenci kardeşimize barınma imkânı sunarak, benliği, kimliği, kişiliği olan gençliğin yetişmesine katkı koyuyoruz.

2010 yılında Sn. Bülent ARINÇ Beyin teşrifleri ile başlattığımız halk buluşmalarında, 200 Kıbrıslı kardeşimizle birlik ve beraberliğimizi tesis edebilmenin yollarını aradık.

Ülkemize resmi ziyaretlerde bulunan Sn. Bülent Arınç, Sn. Beşir Atalay, Sn. Veysel Eroğlu Sn. Mevlüt Çavuşoğlu Sn. Suat Kılıç beylerle çok verimli panel ve toplantılar organize ettik.

Halka ve Ülkemizde Eğitim gören 70 bin Üniversite öğrencisine yönelik Diksiyon, Ebru, Ney ve Bilgisayar gibi birçok alanda mesleki eğitim kursları açtık.

Bu kardeşlik faaliyetleri sayesinde halktan aldığımız destek ile 2010 yılında ki referandumda 2 gemi ve (900 kişi), 2011 genel seçimlerinde 5 gemi 2 uçak (2500 kişi) Mersin ve Hatay limanlarına taşıyıp oy vermelerini temin ettik.

2011 yılında Recep Tayyip Erdoğan Beyi KKTC’yi ziyareti öncesi karşılama tertip komitesi kurduk, çalışma başlattık ve bütün dernekleri organize ederek havaalanı ve Magosa da güzel bir karşılama tertip ettik.

Gezi parkı olayları esnasında KKTC’de Üniversite yetkilileri ile görüşmeler yaptık, öğrencilerin sokaklardan uzak durmalarını telkin ettik ve yine KKTC’den çok sayıda vatandaşımızla kazlı Çeşme mitingine KKTC Bayrakları ile katıldık.

17 Aralık olaylarından hemen sonra Kıbrıs sivil inisiyatif platformu adında bir platform kurarak 36 STK ile Türkiye gazetelerine Ak Parti Hükümetine destek ilanları verdik.

Elçiliklerde oy kullanma fırsatı doğunca KKTC’de oy kullanacaklara 5 bin YTB bilgilendirme broşürleri dağıttık.

2014 Yerel seçimlerinde oy vermeleri için Adana, Hatay, Ankara, İstanbul ve İzmir için 3 bin öğrenci toparladık ancak maddi imkanlarımız sadece 2 uçak kaldırmaya yetti.

7 yıldır devam eden farkındalık seminerleri sayesinde Türkiye’den ve KKTC’den 250’yi aşkın Akademisyen ve yazarı öğrencilerle buluşturduk ve 2500 öğrenci 9 hafta devam eden bu eğitim kurslarında mezun oldu.

Her hafta mutat olarak Türkiye’den davet ettiğimiz vaizler ile Camilerde Cuma sohbetleri ve yurtlarımızda ilmihal dersleri gerçekleştirdik.

Çalışmalarımızda gönüllü olarak aktif görev alan öğrenci kardeşlerimizle, Arnavutluk, Makedonya, Bosna- Hersek, Lübnan, Suriye, İran, Suud ve Hollanda ziyaretleri yaptık.

Avrupa Müslümanlar birliği Hollanda toplantısına katıldık ve ülkemizi temsil ettik.

Avrupa Müslümanlar birliğinin yıllık olağan toplantısını 20 Avrupa Ülkesinin katılımı ile ilk kez KKTC’de gerçekleştirdik.

Yurtdışı Türkler Başkanlığı, Tika, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eskişehir Valiliği, Kamu araştırmaları vakfı gibi kurumların daveti ile Türkiye’de çeşitli eğitimlere katıldık.

Ramazan ayı, Kurban bayramı, Kutlu doğum haftası gibi günlerde Kıbrıs halkı ile bütünleşecek, bayramlaşma, kahvaltı, spor etkinlikleri, piknikler düzenledik.

Sizlerin teşrifleriyle KKTC ilk defa İş adamları yüksek istişare toplantısı düzenledik.

KKTC’nin yerel kanallarında kendi geleneğimiz, kimliğimiz ve kültürümüze yönelik çok sayıda programlar yaptık.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ilk KKTC ziyaretlerinde öğrencilerle havaalanında karşıladık.

Yeni başlattığımız Teatalk etkinliği ile KKTC’de akademisyen, yazar ve iş adamları ile Üniversite öğrencilerini bir araya getiriyoruz.

Yukarıda çok az bir kısmını ifade edebildiğimiz ve diğer bütün çalışmalarımız Türkiye’de ki büyüklerimizin destek ve himayeleri ile hayat bulmaktadır.

İsmail ağa İlim ve Hizmet vakfı, İlim yayma cemiyeti, Ensar vakfı, Anadolu gençlik derneği ve Anadolu platformu gönül bağımızın olduğu kuruluşlardır.

 

Bilgilerinize arz ederiz.

 

 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209