AİLE SORUNLARIMIZ İÇİN TEDBİR ALMALIYIZ

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı 80 STK’ dan gelen 150 temsilci ile 9 Şubat 2013 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin ev sahipliğinde , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in de katılımıyla “Aile Sorunlarımıza Sivil Toplum Tedbirlerimiz” konusunu istişareye açtı.

AİLE SORUNLARIMIZ İÇİN TEDBİR ALMALIYIZ

 Türkiye Gönüllü Teşekküller  Vakfı  80 STK’ dan  gelen 150 temsilci ile 9 Şubat 2013 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in de katılımıyla  “Aile Sorunlarımıza Sivil Toplum Tedbirlerimiz” konusunu  istişareye açtı.

TGTV’nin “Türkiye’nin Aile Vizyonu”  üst başlığı ile gündemine aldığı ve  aile sorunları  ile ilgili tespit ve tekliflerin yer aldığı istişare toplantısı  STK’larımızın yoğun katılı ile gerçekleşti.
TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı  Av. Hamza Akbulut’un konuşması yla başlayan İstişare toplantısının açılış bölümünde SEKAM Yönetim Kurulu başkanı Prof. Dr. Burhanettin CAN ile Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve ASDER Genel  Başkanı Prof.Dr. Nevzat Tarhan birer konuşma yaptılar.
“ Aile Kurmak İbadettir” açıklaması ile ailenin önemine dikkat çeken TGTV başkanı  aile kurumunun yaşadığı olumsuzlukları gündeme getirdi. TGTV’nin bir çatı kuruluş olarak sivil toplum kuruluşlarımızın aile konusunu çalışma gündemlerine alma çağrısı yapan Akbulut, istişare toplantısının bunun başlangıcı olmasını ümit ettiğini söyledi.
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve ASDER Genel Başkanı Prof.Dr. Nevzat Tarhan Aile konusunda tehlikenin çok ciddi boyutlara geldiğini ve batıda aile kurumuna %50 zarar getiren bir kurum gözüyle bakıldığına dikkat çekti. Ülkemiz de  aile sorunlarının ayak seslerinin duyulduğuna işaret eden Tarhan,  aile sorunlarının tehlikeli sonuçlarının henüz tam olarak hissedilmediğini söyledi.  Egoizm ve konformizm in aile kurumuna ve evliliğe verdiği zarara değinen Tarhan,  evliliğin yeni bir hayat olduğunu ve bu hayatın biyolojik ve kültürel aktarımlarla desteklenmesi gerektiğine değindi.
Hayâ ve merhametin insanoğlunun hayatında çekilmeye başladığını söyleyen Tarhan ailelerimizin karşı karşıya kaldığı tehlikelere karşı kaynak ayrılmasının ve tedbir alınmasının gerekliliğini söyledi.
SEKAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Can, ailenin fıtrat ekseninde kurulması gerektiğini söyledi. Kadın ve erkeğin genetik yapılarının dolayısıyla fıtratlarının farklı olduğuna dikkat çeken Can,  Kadın ve erkeğin fıtratlarının farklı olmuş olması, onlara aile içerisinde ve hayatta farklı roller yüklediğini söyledi. . Ailenin korunabilmesi için, Aile yapısı üzerine etki eden tüm olumsuzlukların ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Can,  ailenin korunması için devletin ve sistemin desteğine ihtiyaç olduğunu,  devlet ve sistemin fıtrat merkezli kurulan bir aile yapısını tahrip edilmesine müsaade etmemesi gerektiğini ifade etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin aile sorunlarında çözüme gidebilmek için çok geniş kesimlerin işbirliği yapması ve tüm güçlerin bir araya getirilmesi gerektiğini söyledi. Batılıların da pek çok şeyin farkına vardığını ve onların da bizim değerlerimize dönüş aşamasına geldiklerini söyleyen Şahin,  ailevi meselelerde aile büyüklerinin “bir dakika” diyebildiği mekanizmaları harekete geçirmek gerektiğini, bunun için de STK’larla işbirliğinin yapılması gerektiğine değindi. Evliliği teşvik ve evlilik yaşını daha erkene almak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Şahin, sivil toplum ile işbirliği halinde aile kanunu geliştirebileceklerini söyledi.
İstişare toplantısının STK sunumları bölümünde 20 den fazla sunum talebi istişare divanına ulaştırıldı. STK temsilcileri daha geniş zamanlı olmak üzere ikinci bir toplantının yapılması gerekliliği ifade ettiler.  İstişare toplantısı TGTV Başkanı Av. Hamza Akbulut’un kapanış ve teşekkür konuşmasının ardından sona erdi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209