AGD, mutlu bir Türkiyenin teminatıdır

Saadet partisi genel başkanı Kamalak, AGDNİN fetih nesli programında konuştu

AGD, mutlu bir Türkiyenin teminatıdır
 Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) ‘Fetih Nesli’ programında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği’nin, sokaklarında aç ve açıkta kimsenin olmadığı mutlu bir Türkiye’nin teminatı olduğuna dikkat çekerek, “Anadolu gençlik, Yaşanabilir Bir Türkiye’nin, Yeniden Büyük Türkiye’nin ve Yeni Bir Dünya’nın teminatıdır” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği’nin(AGD), düzenlediği ‘Fetih Nesli’ programlarının 3’üncü büyük bir coşkuyla Selçuklu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. AGD’nin 42 il üniversite teşkilatının katılımıyla gerçekleştirilen ‘Fetih Nesli’ programına birbirinden önemli konferanslar verildi. Programın açılış konuşmasını yapan AGD Genel Başkanı ve Üniversiteler Komisyon Başkanı Mehmet Savaş, üniversitelerdeki olaylara dikkat çekerek üniversite gençlerine tavsiyelerde bulundu. Savaş, “Fitne ile mücadele olmaz. Sakınmakta ancak birleşmek ve kenetlenmekle olur. Biz evvela birlik olacağız. Öyle bir kenetleneceğiz ki fitneden uzak duracağız. Eğer sizler de öyle yapmazsanız yeryüzünde büyük bir fitne çıkar ” dedi.

AGD, İslam Ülkelerine Öncülük Eden Türkiye’nin Teminatı

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, programda yaptığı konuşmasında, AGD’nin hem Türkiye hem İslam âlemi hem de dünya için önemine değindi. Kamalak, “İftiharla söylüyorum ki; Anadolu Gençlik, Türkiye’nin en aktif, en canlı, en dinamik gençliğidir. Anadolu Gençlik, yeryüzünde Hakkı hakim kılmak için çalışan bir Türkiye’nin teminatıdır. Anadolu Gençlik, Avrupa kapısında ev ödevleriyle bekletilen değil, mazlum İslam ülkelerine öncülük eden bir Türkiye’nin teminatıdır. Anadolu Gençlik, Kürtüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle kutuplaşan değil kucaklaşan bir Türkiye’nin teminatıdır. Anadolu Gençlik, 18-19 yaşındaki gençlerin rant uğruna, kar uğruna maden ocaklarında can vermediği bir Türkiye’nin teminatıdır. Anadolu Gençlik, kendi uçağını kendisi yapan, kendi tankını kendisi üreten bağımsız bir Türkiye’nin teminatıdır. Anadolu Gençlik, sokaklarında aç ve açıkta kimsenin olmadığı mutlu bir Türkiye’nin teminatıdır. Anadolu gençlik, Yaşanabilir Bir Türkiye’nin, Yeniden Büyük Türkiye’nin ve Yeni Bir Dünya’nın teminatıdır” dedi.

Bayrak Düştüğü Yerden Kalkacak

“Sizler kadim gelenekleriyle kerim geleceğe yürüyen gençlersiniz” diyen Kamalak, “Sizler, Mehmet Akif’in; ‘Asım’ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’ dediği gençlersiniz. Ancak şunu da asla unutmayınız. Her Fatih’in bir Akşemsettin’i, Her Osman Gazi’nin bir Şeyh Edebali’si vardır. Kılıcı bilgiyle, heyecanı tecrübeyle bütünleştirenler büyük zaferlere ulaşabilirler. 300 çadırlık beyliği bir cihan imparatorluğuna dönüştürebilirler. Hiç şüpheniz olmasın ki, yarınlar bizimdir. Yarınlar Milli Görüş’ündür. Bayrak düştüğü yerden kalkacak. Nasıl İstanbul’un fethi, karanlık bir çağı kapatıp, yeni bir çağ açtıysa nasıl, Fetih, 600 yıl dünyaya adalet, barış ve huzur getirdiyse, sizlerin çalışmaları da, yeni fetihlerin müjdesi olacaktır” diye konuştu.

Anlatmakla Yükümlüyüz

Programda bir konuşma yapan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Hakkın tesis gücünün olduğunu söyleyerek, “Müslümanlar Hakkın tesisi için çalışmak zorunda. Hakkın ise tesis gücü vardır. Bizim görevimiz ise, Hakkın tesisi için sadece Türkiye için değil, tüm insanlık için çalışmalı ve gayret etmeliyiz. İnsanları kırmadan incitmeden çalışmalıyız. Sizler çalışırsanız sözleriniz tesirli olur. Biz anlatmakla yükümlüyüz. Sizler gayret edeceksiniz. Nasıl ki Erbakan hocamız ve arkadaşları Meclis’te 24 kişi ile Dış işleri bakanını düşürdüyse, sizler gerektiği kadar gayret ederseniz sizlerin sözleri tesirli olur sayısal olarak azınlık olsanız dahi kalabalıklara galip gelirsiniz” diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu.

AKP Döneminde Cihat Kitaplardan Çıkarıldı

Milli Görüşçülerin Allah’ın emirleri doğrultusunda hareket ettiğini belirten Asiltürk, “Seçim çalışmalarında arkadaşlarımız köyleri dolaşıyor. Bu cihadın vücut ile yapılan şeklinin halidir. Bunun en üstü şehit olmaktır. Allah’ın emrettiği savaşta ölen şehit olur. İslam’ın kurallarını kendimiz koyamayız. Usuller Allah’ın koyduğu şekildedir. Kendi kendimize hareket edersek elimize silah alırsak, Suriye’deki gibi oluruz. Suriye’nin halini görüyoruz. Milyonlarca kişi kendi vatanından göç etmek zorunda kaldı. Mili Görüş’ün bir özelliği var. Milli Görüş Allah’ın emirleri çerçevesinde hareket eder. Bizim dışımızda Cihadı ağzına alan yok. Hatta bu AKP döneminde kitaplardan çıkarıldı cihat kelimesi. Önümüzde üç ay var kardeşlerimize doğruları anlatacağız. Gerekeni yaparsak Allah bir yol açar. Kudret kuvvet sahibi yalnızca Allah’tır” dedi.

Önce Ahlak Ve Maneviyat

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan ise, yaptığı konuşmasında Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesi olayına değinerek, ailesine başsağlığı diledi. Üniversitelerde yaşanan olayların toplumsal çözülmenin ve yozlaşmanın ne boyutlara ulaştığını ortaya koyduğuna vurgu yapan Turhan, Ahlak ve Maneviyatı öncelemenin önemine dikkat çekti. AGD’nin gençleri geleceği birlikte kurmaya ikna etmekle mükellef olduğunu hatırlatan Turhan, AGD olarak muhataplarının gençler olduğunu, gençlerin de büyük çoğunluğunun 28 Şubat sürecini medya kanalıyla öğrendiğini bildirdi. Geleceğin sağlam temeller üzerine kurulabilmesi için yeni neslin 28 Şubat’ı çok iyi tanıması gerektiğini vurgulayan Turhan, “Muhataplarımızın neredeyse tamamı 90’lı yılların sonlarında doğmuş. 28 Şubat sürecini sadece ekranlardan ya da hâkim medyadan duymuşlar. Refah-Yol Hükümetini belki hiç bilmiyorlar. Şimdi biz arkadaşlarımıza insanımızın, ülkemizin, İslam coğrafyasının ve dünyanın geleceğine dair söz söyleme, onları ortak bir geleceği birlikte kurmaya ikna etmekle mükellefiz” diyerek 54. Hükümetin millet ve devlet adına yaptığı yararlı işlere hangi çevrelerin nasıl karşı koyma yarışına girdiğini aktardı.

AGD Davamızın Motor Gücüdür

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın ise, AGD’nin Milli Görüş davasının motor gücünü olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Sizler çok büyük bir manayı temsil ediyorsunuz. Milli Gençlik, Anadolu Gençlik bizim davamızın motor gücüdür. Dava vücudumuzun bedeni Saadet Partisi ise ruhu Anadolu Gençliğimizdir. Anadolu Gençliğin temsil ettiği mana; kabillerin karşısında Habiller olarak zulme ve haksızlığa uğrasa da haktan ve hakkı üstün tutmaktan vazgeçmemektir. Milli Gençliğin temsil ettiği mana; iffetsiz tekliflerin karşısında Rabbine sığınarak, o teklifi reddeden Yusuf olmaktır. Anadolu Gençliğin temsil ettiği mana; Liderine, önderine, Efendimiz (S.A.V.)’e atılan taşların önünde Zeyd Bin Harise gibi siper olmaktır.”

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 03:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209