60 STK'DAN ORTAK AÇIKLAMA

60 SIVIL TOPLUM ÖRGÜTÜNÜN ÇATI KURULUŞU OLAN İZMIR DEMOKRASI VE HUKUK PLATFORMU, 17 ARALIK PERASYONLARI SONRASINDA GERÇEKLEŞTIRILEN ANTIDEMOKRATIK UYGULAMALARI ELEŞTIRDI.

60 STK'DAN ORTAK AÇIKLAMA
 60 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu İzmir Demokrasi ve Hukuk Platformu, yolsuzluk operasyonu sonrasındaki linç kampanyalarına ve nefret diline tepki gösterdi. 

Platform sözcüsü Ömer Mustafa Aytekin, demokrasi ve hukuk devleti konusunda kaygı verici gelişmeler yaşandığını söyledi. Özel hayatın dokunulmazlığını ihlâl eden kanundışı dinlemeler yapıldığını belirtti. Gayesi Allah rızası olan Hizmet Hareketi ve onun ruh mimarı Fethullah Gülen Hocaefendiye yönelik son iki aydır yapılan linç kampanyasının kendilerini çok ciddi incittiğini dile getirdi.

Hizmet Hareketi ve Gülen Hocaefen-di’nin ‘cehalet, ayrılık ve fakirlikle mücadele’ şeklinde üç misyonu olduğunu belirten Demokrasi ve Hukuk Platformu sözcüsü Mustafa Aytekin şöyle konuştu: “Bu üç misyonu kendilerine vazife bilmiş gönüllüler, Kur’ân, sünnet ve evrensel değerler çerçevesinde bir araya gelerek hem ülke hem de dünya insanlığına hizmet etmekte. Ancak 17 Aralık operasyonlarından sonra bu camiaya ve Hocaefendi’ye ağza alınmayacak iftiralarda bulunuldu ve bulunulmaya devam ediyor. Mefkuresi sadece insanlığa hizmet olan adanmış vatan evlatlarına atılan bu iftiraları hangi vicdan kabul eder?” Camianın yarım asırlık geçmişine işaret eden Aytekin şu soruyu sordu: “50 yıldır bu camia çete, örgüt, Haşhaşi değildi de yolsuzluk soruşturmasından sonra mı oldu? En yetkili ağızların meydan meydan dolaşarak nefret söylemi kullandığı, iftiralar attığı, ‘Benim ülkemde örgüt var, çete var’ dediği bir yerde elbette ekonomi olumsuz etkilenir ve yabancı sermaye kaçar.”

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2014, 05:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209