6. ULUSLARARASI BİLİMSEL KONGRESİ

stanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen uluslararası Bilimsel Kongresi, İstanbul üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi Yeni Kongre Merkezi’nde başladı.

6. ULUSLARARASI BİLİMSEL KONGRESİ
 6. ULUSLARARASI BİLİMSEL KONGRESİ

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen uluslararası Bilimsel Kongresi, İstanbul üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi Yeni Kongre Merkezi’nde başladı.

21- 23 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan kongrenin açılış programına Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Sedat Murat, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Yıldırım, Türk Diş Hekimliği Birliği Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, diğer üniversite rektör ve üniversite dekan ve öğretim görevlilerin yanı sıra yurt dışından gelen çok sayıda davetli de katıldı.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 6.Uluslar arası Bilimsel Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Diş Hekimli Dekanı Prof. Dr. Sema Yıldırım açılış konuşmasını yaptı. Yıldırım, içinde bulunduğumuz haftanın ağız ve diş sağlığı haftası olduğunu belirterek, gelişen ve değişen teknoloji sayesinde son yılarda büyük mesafe alındığını vurguladı.

Kongrede bir konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’de kongrede yaptığı konuşmada kendisinin de İstanbul Üniversitesi diş Hekimliği Fakültesi Mezunu olduğunu, siyasete atılmadan ve belediye başkanı olmadan önce diş hekimliği yaptığını, eşinin de diş hekimi olduğunu halen faal olarak çalıştığını belirterek, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin kendisinde özel bir sahip olduğunu vurguladı. Bir diş hekimi olarak tarih yarımada Fatih’te belediye başkanlığı yaptığını belirten Demir, Fatih’in medeniyetler şehri olduğunu, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetinin en önemli eserlerinin bulunduğunu, ırklarını dillerin ve dinlerin buluşup harmanlandığı yer olduğunu söyledi.

Başkan Demir, İstanbul Üniversitesinin yeni kongre merkezi kazanmasında emeği geçen İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’e de emeklerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209