4. OVİT KAR ŞENLİĞİNDE REKOR KIRILDI

4. OVİT KAR ŞENLİĞİ 2 BİN 640 RAKIMLI OVİT YAYLASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

4. OVİT KAR ŞENLİĞİNDE  REKOR KIRILDI
 Rize Valiliği ve Ekşioğlu Vakfı tarafından, Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (RENK) kapsamında Ovit Yaylasında “Dünyada En Çok Çocukla En Kısa Sürede Kardan Adam Yapma” rekoru denendi. Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri rekor denemesini dikkate alarak tescilledi.
Dünyada 200 çocukla Rusya ve 260 çocukla İsviçre’den sonra dünyada en çok çocukla kardan adam yapma rekorunun denendiği Ovit Yaylası’nda, yaklaşık 450 çocuk görev yaptı. 2 bin 460 rakımlı Ovit Yaylası’nda gerçekleştirilen etkinlikte ‘Dünyada En Çok Çocukla Kardan Adam Yapma’ rekorunun kırılması denendi. Kar yağışı altında binlerce kişinin katıldığı etkinlik yaklaşık 2 saat sürdü. Çalışma sonucunda 450 öğrenciden 50’ye yakını kardan maketler yaptı. Maketler içerisinde Ovit Tüneli, Taka, Arı kovanları, Kardan ağaçlar ve kemer köprü figürleri dikkat çekti. Rekor denemesi Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Sorumlusu Prof. Dr. Orhan Kural ve Guinness müfettişleri tarafından yapılan incelemenin ardından rekor denemesi dikkate alınarak tescillendi.
Etkinliğe katılan Rize Valisi Ersin Yazıcı, etkinliği organize eden Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi’ye bir teşekkür plaketi hediye etti.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 20:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209