2B Yasası İhanet Yasasıdır !

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Hükümetin geçtiğimiz aylarda çıkardığı 2B Yasası'ndan etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi

2B Yasası İhanet Yasasıdır !
 Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Hükümetin geçtiğimiz aylarda çıkardığı 2B Yasası’ndan etkilenen vatandaşlarla bir araya geldiği Karabük’ün Yenice ilçesinde yaptığı değerlendirmede, Başbakan Erdoğan’ın bir süre önce gündeme getirdiği Başkanlık Sistemi tartışmasının ardında, 2B Yasası ve Yabancıları Toprak Satışı Kanununu gizlemek olduğunu dile getirdi. 

Kamalak, Karabük’ün Yenice ilçesinde, Hükümetin yeni çıkarttığı 2B yasasından etkilenen vatandaşlarla Yenice ilçe meydanında bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Kamalak “Sayın Başbakan’ın asli düşüncesi başkanlık sistemi değil, iki önemli konuyu gizlemek, gündem değiştirmektir.   Bu kanunlar; 2B kanunu ve Yabancılara toprak satışı ile ilgili kanundur” diye konuştu. 

“2B Kanunun ne kadar önemli, ertelenemez ve sıkıntılı olduğunu Yenice ilçemizde görüyoruz” diyen Kamalak “ Sayın Başbakan bundan 8-10 yıl evvel çay – simit hesabı yaparken; şimdi onların gecekondularına göz dikmiş. Atadan, Dededen kalma gecekondularına el koyacak ” diyorduk” şeklinde konuştu. 

Kamalak şunarı söyledi: “Değerli kardeşlerim; aslına bakıldığı zaman korkacak bir durum yok ortada. Tapu’yu veren devlet. El koyan devlet. Hiç böyle bir devlet anlayışı olur mu? Elbette ki böyle şey olmaz. Devlet kendi verdiği tapu’ya itibar etmiyorsa, bu devletin hangi sözüne itibar edilecektir.” 

Bu ülkede her şeye rağmen kanunlar ve hakimler olduğunu ve vatandaşların haklarını mahkeme yolu ile aramasını isteyen Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Atalarımız, “yanlış hesap Bağdat’tan döner” derler. Şimdi Bağdat’a kadar gitmeye gerek yok. Mahkemeden geri dönecektir” şeklinde konuştu. Karabük ve Yenice ilçesinin geçim imkanlarının artırılmamasından dolayı yüksek oranda göç verdiğine dikkat çeken Kamalak şunları söyledi: “Elinizden gecekondularınızı, hele hele de tapulu arazilerinizi alamazlar. Elinizde ki tapulu arazilerinizi 2B statüsüne alarak, tapu sahibine satılmak isteniyor. Hiç olur mu böyle şey? Yazık, günah, vebaldir bu.” 

Kamalak Karabük programlarının ardından Cuma namazını Yortan beldesinde kıldıktan sonra Yortanlı vatandaşlara da hitap etti. Kamalak, Belediye Başkanı Zeki Çaylı’yı ise makamında ziyaret etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209