28 Şubat (S)aklanamaz

17 yıl geçmesine rağmen unutulması mümkün olmayan zulümlerin hesabını hem bu dünyada hem de mümkün olmayan zulümlerin hesabını hem bu dünyada hem de ahrette soracak ve 28 Şubat davasının takipçileri olacağız

28 Şubat (S)aklanamaz
 ÖNDER İMAM-HATİP LİSELERİ MEZUNLARI MENSUPLARI DERNEĞİ

28 Şubat (S)aklanamaz

17 yıl geçmesine rağmen unutulması mümkün olmayan zulümlerin hesabını hem bu dünyada hem de mümkün olmayan zulümlerin hesabını hem bu dünyada hem de ahrette soracak ve 28 Şubat davasının takipçileri olacağız. 28 Şubat’a günler kala, yine puslu bir siyasi havanın içinden geçiyoruz. Milletin iradesinin gasp edildiği ve sonradan adına post-modern darbe denilen büyük hukuksuzlukların yapıldığı o acı dolu zamanların üzerinden tam 17 yıl geçti. O günleri üzüntü ve elemle hatırlıyoruz.

28 Şubat 1997’de Milli Güvenlik Kurulu’nda alınan ve meşru bir hükümete dikte ettirilmeye çalışılan kararlar, karanlık ve zulüm dolu günlerin başlamasına neden oldu. Derin devlet yapılanması “İrtica”yı ülkemizde en büyük tehdit olarak göstermek için, akla hayale sığmayan yollara başvurdu. Yapılan provokasyonlar, fişlemeler, ikna odaları, üniversitelerde ve imam hatip okullarında uygulanan başörtüsü yasakları, katsayı zulmü, kesintisiz eğitim adı altında İmam hatiplerin ortaokullarının kapatılması, ordudan haksız yere atılmalar… Bu yapılanlar karşısında dağılan yuvalar, psikolojik olarak çöküntüye uğrayan insanlar ve geleceği kararan binlerce genç
ise 28 Şubat’ın hiç görünmeyen mağdurları oldular.

O dönemde asker, yargı, YÖK ve medya birlikte hareket ederek Refah-Yol Hükümeti’ni istifaya zorladı. Batı Çalışma Grubu vakıflar, dernekler, ticari kuruluşlar ve şirketleri “irtica”ya destekveren/vermeyen olarak ayrıma tabi tuttu.

Böylesine puslu ve belirsiz bir ortamda ÖNDER; hakları gasp edilen, ikna odalarında psikolojik baskılarla baş başa bırakılan, okullarından uzaklaştırılan başörtülü üniversite öğrencileri, şiddete, kesintisiz eğitim ve katsayı zulmüne maruz bırakılan İmam Hatipli öğrencileri yalnız bırakmamış ve birlikte mücadele vererek doğru bildiği yoldan asla geride durmamış, hak bildiğini söylemekten çekinmemiştir.

Bugün, son 17 yılda çekilen acıların hesabının sorulduğu, adaletsizlik ve haksızlıkların son bulduğu bir dönem yaşamaktayız. Kesintisiz eğitim uygulamasına son verilen, katsayı haksızlığı ve başörtüsü zulmünün bitirildiği, siyasi istikrarın devam ettiği ve ülke ekonomisinin günden güne önüne geçilemez şekilde büyüdüğü bu günlerde, dün 28 Şubat ile el ele vererek ortak olan derin yapılanmaların, bir kez daha Türkiye’yi, 17 yıl önceki o karanlık ve buhranlı günlere geri döndürme planları yaptığı hayretle ve ibretle izlenmekteyiz.

Biz ÖNDER olarak inanıyoruz ki, halkımız artık milli iradeye karşı darbe teşebbüslerinin hiçbir türlüsüne müsamaha göstermeyecek ve illegal yapıların karşısında duracaktır.

O sebeple diyoruz ki; aynı zihniyetin devamı olan, aynı şablon darbe planları yapanlara karşı İmam Hatip nesli ve ÖNDER, 28 Şubat darbesine nasıl karşı durduysa, bugün ve bundan sonra milletin iradesine gasp etmeye çalışan her türlü darbe girişimine ve paralel uygulamalara da öyle karşı duracaktır.

Yine diyoruz ki, kapalı kapılar ardında hesap yaparak, toplumsal mühendislik oyunlarına tevessül edenler kaybedecektir.
28 Şubat’ı; Unutmadık, unutturmayacağız.

Dr. Hüseyin Korkut
ÖNDER Genel Başkanı


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209