10 Bin Çad’lı temiz su kuyusuna kavuştu

10 Bin Çad’lı temiz su kuyusuna kavuştu

 10 Bin Çad’lı temiz su kuyusuna kavuştu
 10 Bin Çad’lı temiz su kuyusuna kavuştu

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Orta Afrika ülkesi olan Çad’da açtığı 12 yeni su kuyusu ile Afrika’ya yine umut oldu. Türkiye’nin Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas’ın da açılışa katılıp konuşma yaptığı su kuyuları susuzluğun kendini en fazla hissettirdiği bölgelere açıldı.

10 BİN KİŞİYE TEMİZ SU ULAŞTIRILDI

Wagal, Ndjobdi, Mandalia ve Mandjafa gibi bölgelere açılan su kuyuları 10 bin civarında insanın temiz ve sağlıklı suya kavuşmalarını sağladı. Su kaynaklarının oldukça yetersiz olduğu ve temiz su kaynağının ise hemen hiç olmadığı bölgelerde açılan su kuyuları nedeniyle bölge halkı da Anadolu halkına teşekkür etti. Açılışta hayırseverlere bol bol dua eden köylüler zaman zaman gözyaşı da döktüler.

TÜRKİYE’NİN ÇAD BÜYÜKELÇİSİ TEŞEKKÜR ETTİ

Bazı su kuyularının açılışlarına katılan Türkiye’nin Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas da Cansuyu Derneği’nin Çad’da yaptığı faaliyetleri takip ettiklerini belirterek teşekkür etti. Büyükelçi; “Cansuyu Derneği, Çad’da yaptığı hizmetler, açtığı su kuyuları ve yardım faaliyetleri ile ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam etmektedir. Burada STK’larımızın yapacağı çok iş var. Eğitim, sağlık, kalkınma ve din eğitimi konularında bizi yanlarında görmek istiyorlar” şeklinde konuştu.

KUYULARA HAYIRSEVERLERİN İSİMLERİ VERİLDİ

Açılan su kuyularına şu isimler verildi;

Ahmet Şakire Şapoğlu Hayratı,

Tuzla İmam Hatip Öğrencileri Hayratı,

Ahmet ve Mustafa Doğan Hayratı,

Tahir Bingöl Hayratı,

Merhum Musa Kazım Özal Hayratı,

Merhume Nesrin Özal Hayratı,

Saime Özal Hayratı,

Seyit Balcı Hayratı,

Yusuf Beyazıt Hayratı,

Merhum M. Ali, Enes – Işık Gökmen, Ali – Hatice Poyraz Hayratı,

Mehmet Irmak Hayratı

ve Cansuyu Gönüllüleri Hayratı.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209