‘Zengin çocuklarının oyuncağı olmayacağız’

İstanbul Süper Amatör Lig’e veda eden Güneştepespor Kulüp Başkanı Ergun Edepali önemli açıklamalara imza atarken, İl Temsilciliği ve İASKF’ye tepki gösterdi…

‘Zengin çocuklarının oyuncağı olmayacağız’

İstanbul Süper Amatör Lig’e veda eden Güneştepespor Kulüp Başkanı Ergun Edepali önemli açıklamalara imza atarken, İl Temsilciliği ve İASKF’ye tepki gösterdi

Edepali açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Futbol, dünyanın her yerinde oynanan ve oldukça geniş kitlelere hitap eden bir spor dalıdır. Futbolu en cazip kılan nedenlerin başında da 90 dakika sonunda kimi kazanacağının maç öncesinde kesin olarak belli olmamasıdır. Futbolu bir spor, bir eğlence olarak gördüğümüz vakit, onun güzelliklerini fazlasıyla yaşarız. Futbolun en büyük özelliği ise ekonomik güç dengeleri gözetmeksizin tüm insanlar tarafından eşit koşullarda oynanmasıdır.

Futbol birleştirici bir spor dalıdır 
Futbol günümüzde toplumlar arasındaki dostluk ve kardeşlik ortamını pekiştirdiği gibi kimi zaman da milletler arasında savaşlar çıkmasına bile sebep olabilen popüler ve kitleleri peşinden sürükleyen bir spor dalıdır. Öyle ki, normal şartlarda bir araya gelmesi bile mümkün olmayan insanlar futbol sahalarında birbirleri ile yarışır hale gelmektedir. Mesela, gecekonduda yaşayan bir ailenin çocuğu ile yaşam koşulları son derece iyi olan bir ailenin çocuğu toplumlar arasında hızla farklılaşmaya başlayan dünyada sadece futbol sayesinde bir araya gelebilmektedir. Bu da futbolun birleştiriciliğin en büyük kanıtıdır.

Futbolun idarecileri tecrübeli olmalıdır 
Futbolun bir oyun boyutundan sıyrıldığı, bir endüstri haline geldiği günümüzde futbol yöneticileri önemli roller üstlenmektedir. Futbol kulübü yöneticileri hem kulübün havasını taraftarın atmosferini idare edebilen hem de kulübü sportif manada daha ileriye taşıyabilecek vizyona sahip olmalıdır. İdarecilik, bilgi ve beceri isteyen bir makamdır. Günümüzde makam sahibi olmuş ama idareci olamamış birçok örnek vardır. Çağdaş bir futbol yöneticisi, sporcuyu ve toplumu tanıyan, spor kuruluşlarının amaçları doğrultusunda severek isteyerek ve bilinçli bir şekilde fedakârca çalışan kişiler olmalıdır. Bilhassa futbolun temeli sayılan Amatör Liglerin yöneticileri bulunduğu makamın konumunu iyi ayarlamalıdır.

İstanbul futbolunda kaos var 
Son günlerde İstanbul futbolu büyük çalkalanmalar yaşamakta. Amatör Ligler hiçbir zaman bu kadar sorunlu olmamıştı. Bazı iddialar havalarda uçuşuyor. Kollanan kulüpler, haksızlığa uğrayan kulüpler var. Her gün bir başka Yöneticinin isyanına şahit olur hale geldik. Açıklamalar üst üste gelmeye başladı. TFF alenen protesto edilmeye başlandı. Hem de Amatör denilen, bu işin en cefakâr Kulüpleri tarafından… İstanbul’da bu sezon değişik şeyler olmaya başladı. Protesto amaçlı sahaya çıkmayan kulüpler var, sahaya çıkmama büyük bir eylemdir, “ben senin varlığını kabul etmiyorum” demektir. Haksız yere sahası kapanan kulüpler seslerini duyurmaya başladı. İstanbul futbolu son yıllarda hiç olmadığı kadar büyük bir kaosun içinde.

Yemen Ekşioğlu’na kulüplerin güveni kalmadı” 
İstanbul İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu adeta kendi değimi ile “imparator” gibi yönetiyor İstanbul futbolunu… Ancak ortada bir sorun var, Yemen Ekşioğlu’na kulüplerin artık güveni kalmadı, kalmaması da son derece doğal, Ekşioğlu kendi ifadesi ile diyor ki, “şu kulübün transferini ben cebimden yaptım” Sayın Ekşioğlu’na sormak lazım, bir Kulübün, transferini sizin yaptığın Kulüp ile sorunu olsa, siz nasıl tarafsız kalabileceksiniz, bu mümkün mü? Siz zaten taraf olduğunu açık, açık beyan ediyorsunuz. İl Temsilciliği taraf mı olurmuş, Bu nerede görülmüş, son dönemlerde bizler, bildiğimiz tüm doğrulardan şüphe etmeye başladık.

İstanbul futbolu iyi yönetilmiyor 
Sayın Ekşioğlu, İl Temsilcisi olarak tüm Kulüplere eşit olması gereken siz, tarafsızlık ilkesini açık, açık ihlal ediliyorsunuz. İl Temsilcisi bir Kulübün transfer parasını verir mi? Bu nasıl bir anlayıştır, İstanbul’da Lige katılım ücretini veremeyen Kulüpler kapı, kapı dolaşırken neden “Ben buradayım” demiyorsunuz? İstanbul futbolu iyi yönetilmiyor, haksız rekabet ve adaletsiz yönetim iş başında. Lig başlamadan önce Tertip Komiteleri seçiliyor, kim Yemen Ekşioğlu’nun dostu ise onlar bu göreve getiriliyor.

“Bizler, zengin çocuklarının oyuncağı değiliz” 
Bizim Güneştepespor’un Okmeydanı Fetih maçından 13 gün sonra o maçta ki olaylar bahane edilerek internet sitesinde maçtan 3 gün önce Çarşamba günü Feriköy’le oynayacağımız, düşenin ve Play-Off’a çıkacak takımın belirleneceği çok hayati maç, seyircisiz olarak Sultanbeyli’ye veriliyor biz de, “Ortada bir karar var” diye itiraz dilekçesi veriyoruz ve dilekçemizi alıyorlar, peşinden hemen orada bir ceza kararı yazıp bize tebliğ ediyorlar, şaşırıyoruz. Anlayacağınız olmayan bir karara itiraz etmişiz, yani Ceza Kurulu kararı falan yok, Tertip Komitesi kararı yok Yemen Ekşioğlu’nun kendince aldığı bir karar var sadece… İstanbul İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu, (kendi deyiminizle) siz çok zengin olabilirsiniz, ancak bizler zengin çocuklarının oyuncağı değiliz. Amatör spor kulüpleri sizin egolarınızı tatmin edeceğiniz oyuncaklar değildir, bunu da sakın unutmayınız.

Ali Düşmez neden ortalarda görünmüyor?” 
İşin ilginç olan diğer bir yanı tüm bunlar yaşanırken, bunca kulüp ayağa kalkmış, bir sürü sıkıntı varken İASKF Başkanı Ali Düşmez’i ortalarda göremedik. Acaba, Ali Düşmez başka bir ilin ASKF Başkanı mı, yoksa bu yaşananlar onu hiç ilgilendirmiyor mu? Bize (amatör spor Kulüplerine) kim sahip çıkacak? İASKF yönetimi neden sorun yaşayan bir kulübü aramıyor? “Kardeşim nedir bu durum, neler oluyor?” diye neden sormak gereği duymuyor? Ben bunu şuna bağlıyorum, Ali Düşmez de kendince haklı; O kadar yoğun ki kendileri, hem birçok görevi var. İstanbul İl Genel Meclis Üyesi, İl Genel Meclisi Spor Komisyonu Başkanı, TFF Yönetim Kurulu Üyesi, TASKF Genel Başkan Vekili, İASKF Başkanı ve TFF Amatör Spor Kurulu. Bu kadar mühim görevleri olan bir kişi, bir de kalkacak, Çatladıkapıspor Başkanı’nı arayacak ve “Başkan hayırdır, sahan elinden gidiyormuş, yardımcı olalım, hem ben aynı zamanda İstanbul İl Genel Meclis Üyesiyim, size yardımcı olmak benim asli görevim mi” diyecek! Ya da ‘Başkan, demeç vermişsin, tepkiliymişsin, ligden çekilirim diyormuşsunuz, hayırdır? Ben bu konuda size nasıl yardımcı olabilirim, hem ben İASKF Genel Başkanıyım” mı diyecek? Mümkün değil, çok yoğun bir insan, bu tarz ufak işlerle ilgilenecek zamanı kendinde bulamaz. Bu kadar unvanı taşımak acaba fazla mı geldi? Acaba Ali Düşmez bu kadar çok görevinin arasında İstanbul Amatör Spor Kulüplerinin sorunlarıyla lütfedip ilgilenebilecek mi merakla bekliyoruz…





SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209