Yunan Klasikleri!

Şampiyonanın gizli favorisi olarak gösterilen Rusya, Yunanistan savunmasına diş geçiremedi

Yunan Klasikleri!
45’te gelen Karagounis’in golünden sonra iyice kapanan Komşu 1-0 kazanıp mucizeyi gerçekleştirdi.

lk maçların ardından birisi ‘Rusya elenir’ dese üzerine çullanırdı herkes. İlk maçtaÇekler’i 4-1 deviren ve keyif veren futboluyla turnuvanın gizli favorisi olarak gösterilen Rusya, son maçında Yunanistan’a 1-0 mağlup olup turnuvaya veda ederken herkesi şok etti. Komşu ise Çekler’le birlikte adını çeyrek finale yazdırdı.

DZAGOEV, Arshavin ve Kerzhakov ile rakip savunmayı allak bullak etmeye hazırlanan Rusya, karşısında ‘eski Yunanistan’ı bulunca bozguna uğradı. Bir türlü organize olamayan Rusya, Yunanistan’ın istediği oyun tarzına yönelirken bir türlü hücumda sinerji yaratamadı.

TURNUVA OLGUSU

YUNAN savunması ise 2004’teki Rehhagel taktiğinden kupleler sunup rakibini durdururken Samaras, Gekas ve Karagounis ile de baskı kurmak için çaba sarfetti. Orta sahada Advocaat’ın öğrencilerinin özellikle ilk maçtaki pas trafiğine karşı önlem alan Yunanistan, 45. dakikada Karagounis’le ağları bulup istediği ortamı yarattı sahada.

GERİYE çekilen ve Rus silahlarına karşı ikili veya üçlü sindirmeler yapan Komşu ikinci yarıda rakibinin sadece şut çekmesine izin verip skoru bozmadı. Orta sahasının da tıkanması ile birlikte forvetlerine yeterli desteği veremeyen Ruslar uzaktan zorlama şutlarını 80. dakikaya kadar sürdürürken an geldi dikine doğru oynamayı bırakıp kaleyi hangi açıdan görseler yoklayarak şanslarını denedi.

YUNANİSTAN’IN Portekizli hocası Santos’un oyuna yaptığı müdahalelerle orta alanın direnci ayakta tutulurken Rusya ise ilk grubun sürprizini gerçekleştirip turnuvaya 1-0’lık skorun ardından veda edip ‘turnuva’ olgusunun farkını bir kez daha ortaya koydu. Yunanistan’ın gelecek turda yüzde 10 favori olacağını bile söylemek imkansız... Ancak 2004’ten alınacak tecrübe eleme sisteminde herkesin eşit şansta olduğudur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209