UEFA Fenerbahçe kararını verdi

UEFA kararını verdi. Fenerbahçe Şampiyonlar Lig'ine katılabilecek

UEFA Fenerbahçe kararını verdi
Futbolda şike davası kapsamında dosyası UEFA'ya gönderilen Fenerbahçe'ye müjdeli haber geldi. Futbolda şike davası kapsamında dosyası UEFA'ya gönderilen Fenerbahçe'ye müjdeli haber geldi. Fenerbahçe'nin 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceği Varşova'daki toplantı sonrası açıklandı.



Fenerbahçeye UEFAdan büyük müjde

 
Futbolda şike davası kapsamında dosyası UEFA'ya gönderilen Fenerbahçe'ye müjdeli haber geldi.

Fenerbahçe'nin 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceği Varşova'daki toplantı sonrası açıklandı.

Gerekçeli karar TFF ve Fenerbahçe Kulübü'ne gönderildi. Fenerbahçe'nin 3.ön eleme turunda muhtemel rakipleri Club Brugge, FC Vaslui, Feyenoord, Motherwell olarak gözüküyor.


FENERBAHÇE KULÜBÜ'NDEN DE RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Fenerbahçe Kulübü Avukatı Emin Özkurt, UEFA'nın, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceğini dair yazıyı Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiğini söyledi.
Emin Öztürk, UEFA'nın gönderdiği bu yazıyla Fenerbahçe'nin hukuk mücadelesinde haklı olduğunun kanıtlandığını belirtti.
Özkurt, şunları söyledi;
"UEFA'nın aldığı bu karar Türk futbolu için çok iyi bir gelişmedir. Galatasaray ve Trabzonspor'a gönderilen yazı gibi, Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe'ye kağıt gönderilmiştir. Bu gelişmeler Türk futbolu için iyi ve güzel bir haber. Bu karar, Fenerbahçe'nin yürüttüğü hukuk mücadelesinde ve davalarında haklılığını gösterir."
Her dosyanın birbirinden farklı olduğunu dile getiren Özkurt, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Her dosya birbirinden ayrı ve farklı dosyalardır. Her birinde farklı karar çıkma durumu da vardır. Kararların her kulüp için aynı çıkacağı anlamına gelmez. Beşiktaş ile ilgili de yargı süreci sürüyor. CAS'tan da bu konuyla ilgili iyi bir haber geleceğini umuyoruz. CAS'ın şu an nasıl tavır takınacağı bilinmiyor. Fenerbahçe yargısız infaza tabi tutulmuştu ve Fenerbahçe için yerinde bir karar oldu.
Toptan ceza gelecek deniliyordu. Böyle olmadı ve Türk takımlarına toptan ceza gelmedi. Bu tür gelişmeler Türk futbolu için sevindiri haberlerdir."


Bu arada Fenerbahçe Kulübü yaptığı açıklamada, UEFA'nın 2012-13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer almasına karar verdiğini açıkladı.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle;
"UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Kulübümüzün, 2012-13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer almasına karar verdi.
Karar, UEFA'nın Kulübümüze ve Türkiye Futbol Federasyonu'na, 22 Haziran 2012 Cuma günü gönderdiği aşağıdaki açıklama ile bildirildi.
1- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi ,Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe SK'nın kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna;
2- Katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA disiplin kurulunda olduğu kaydıyla, Şu an itibari ile Fenerbahçe SK'nın UEFA Karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir."

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209