TFF'den kulüplere büyük müjde!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu üyesi Arif Koşar, 2012-2013 sezonundan itibaren Bank Asya 1. Lig ekiplerinin deplasman giderleri hakkında flaş bir açıklamada bulundu.

TFF'den kulüplere büyük müjde!
 Koşar, '2012-2013 sezonundan itibaren Bank Asya 1. Lig'deki  takımların   uçak ,  otel , yeme içme gibi tüm deplasman giderlerini de biz karşılayacağız' dedi. 

Arif Koşar, Kordon  Otel 'de  düzenlediği  basın toplantısında, göreve geldikten sonra profesyonel  kurul olarak çalışmalara hemen başladıklarını ve liglerdeki  takımların başkanlarıyla bir araya geldiklerini söyledi. 

Kurul olarak, bu liglerden temsilciler seçtiklerini ve 18 kişiyle çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Koşar, daha önce de  takımlarla  bir araya geldiklerini, iki gün boyunca da Ege Bölgesi'ndeki  takımlarla  görüşmeler yapacaklarını kaydetti. 

Koşar,  kulüplerin   ekonomik   sıkıntılar  çektiğini, bu nedenle  kulüplerin  gelir düzeyini yükseltmek zorunda olduklarını belirterek, şöyle konuştu: 

''Gelirin de ehil ellere gitmesi için gerekli şeyleri yapmamız lazım. 2012-2013 sezonundan itibaren 2. ve 3. Lig'deki ekiplere lig başına 5'er milyon lira isim hakkı  vereceğiz . Kulüpler, sezon başlamadan alacakları Spor Toto ve TFF gelirleri dışında bu gelire de  sahip olacak . Bugüne kadar 2. ve 3. Lig ekiplerinin deplasman giderlerini biz karşılıyorduk. 2012-2013 sezonundan itibaren Bank Asya 1. Lig'deki  takımların  uçak, otel, yeme içme gibi tüm deplasman giderlerini de biz karşılayacağız. Bizim kurduğumuz şirket,  takımın deplasmandaki her türlü ihtiyacını karşılayacak. Kulüpler de deplasmana seyahat edermiş gibi gidecek. Bu konuda sponsor olarak Digiturk ile sözleşmemizi imzaladık. Bu kaynak kulüplere göğüs reklamı, stat reklamı veya başka bir şekilde olabilir. Bunu kulüplerin menfaatine göre belirleyeceğiz. Kulübün çok iyi göğüs reklamı varsa ben onu engelleyemem.'' 

Kulüplerin altyapıya gerekli önemi vermeleri gerektiğini kaydeden Koşar, ''Bu konuda herkese Bucaspor örneğini gösteriyoruz. Bucaspor, bir fabrika kurdu. Her takımın kurması mümkün mü? Kulüpler bu şekilde yapamasa bile bu organizasyonun yarısı şeklinde bir yapı kurabilir'' diye konuştu. 

TFF Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı da, takımların sorunlarını bildiklerini ve bunları çözeceklerini belirterek, ''Biz çalışmalarımıza 'Gidilmedik kulüp, gezilmedik tesis kalmayacak' şeklinde başladık. Bu nedenle kulüplerin sıkıntılarını yerinde görmemiz daha farklı oluyor'' dedi. 

Toplantıya Bucaspor İkinci Başkanı Hüsnü Kaya, Denizlispor Kulübü Başkanı Yurdal Duman ve Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren de katıldı.

Kaynak: AA

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209